Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre els ateneus de fabricació per ‘imprimir’ viseres de protecció pels sanitaris
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la comunitat Coronavirus Makers, una nova xarxa de voluntaris que fa material sanitari amb tecnologia 3D, els ateneus de fabricació digital municipals. Els usaran per produir equips de protecció individual i material sanitari més demandats per la comunitat mèdica i pels sectors més exposats al contagi del Covid-19.

El primer dispositiu que s’està confeccionat des d’aquest dilluns són suports de viseres per a pantalles de protecció facial de les que es preveu una fabricació diària de 80 unitats. En els propers dies s’iniciarà la d’obridors de porta, mascaretes i protectors oculars, ha informat el consistori aquest dimarts en un comunicat.

Diverses persones munten dispositius de protecció individual a l’ESDA Llotja / Ajuntament de Barcelona

Diverses persones munten dispositius de protecció individual a l’ESDA Llotja / Ajuntament de Barcelona

La comunitat ‘maker’, formada per professionals de diferents sectors com el sanitari, científic, d’enginyeria o disseny, s’ha organitzat de forma telemàtica i sense ànim de lucre per desenvolupar solucions ràpides i eficaces davant la falta d’equip de protecció individual i material mèdic per fer front a l’actual emergència sanitària. Amb una coordinació estatal, s’han desenvolupat subgrups per províncies i zones. El de Barcelona ciutat i àrea metropolitana es gestionarà des de l’Ateneu de Fabricació Digital i seu de l’Escola Superior de Diseny i Art (ESDA) Llotja, al districte de Sant Andreu. 

La seu de l’ESDA Llotja centralitza la producció que estan realitzant-ne més unitats en domicilis particulars. Els voluntaris també s’encarreguen de la distribució als centres sanitaris. Des d’aquest cap de setmana s’està treballant amb dues impressores 3D i en el muntatge, desinfecció i empaquetat del material a distribuir: es preveu que puguin sortir d’aquest punt logístic unes 200 viseres al dia.

L’Ateneu de Fabricació ubicat al Parc Tecnològic centralitza la producció de tots els ateneus de la ciutat i s’encarrega de la distribució al personal dels serveis essencials que es troben més exposats al contagi. 

7 ateneus a Barcelona

La xarxa d’Ateneus de Fabricació Digital està formada per cinc equipaments: Parc Tecnològic, Ciutat Meridiana, Fàbrica del Sol, Les Corts i Gràcia, als quals ara se sumen dos espais més habilitats per l’Ajuntament, el Punt Multimèdia Fab Casa de l’Mig i el servei de Prototipatge de Barcelona Activa (BASA). Aquests espais han posat en marxa 23 impressores 3D de diferents models i queda a disposició també la resta de maquinària en cas que fos necessari. Un equip de 20 empleats dels equipaments treballen, presencial i telemàticament, per atendre les funcions de producció, emmagatzematge i distribució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa