Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona i nou ciutats europees més s’ofereixen per acollir menors refugiats
  • CA

Barcelona i nou ciutats europees més s’ofereixen per acollir menors no acompanyats dels camps de refugiats de Grècia. Així ho expressen els deu alcaldes i alcaldesses de les diferents ciutats en una carta conjunta dirigida a les institucions europees amb data del 22 d’abril. En la missiva, lamenten les condicions “deplorables” en què es troben els refugiats que viuen en camps en illes de Grècia o a la frontera amb Turquia. “La crisi humanitària està empitjorant ràpidament, i Europa hauria d’actuar i ajudar”, recullen. Així, responen a la crida feta pel president de l’Eurocambra, David Sassoli, que al març va demanar “solidaritat” amb els menors durant una visita a la zona. “Estem preparats per rebre’ls”, afirmen els batlles que signen la carta.

Subratllen la “complexitat geopolítica” de la situació i asseguren que no hi ha “respostes fàcils”. Amb tot, manifesten que cal ajudar els grups de refugiats més “vulnerables” i predisposen la seva ajuda. “Som aquí per oferir ajuda. Europa necessita responsabilitzar-se i proveir refugi, consol i seguretat”, indiquen. Segons les últimes dades, recollides en la carta, hi ha al voltant de 5.500 menors no acompanyats. “Podem oferir a aquests infants el que ara necessiten de forma urgent: sortir d’allà, tenir una casa, estar segurs, tenir atenció sanitària i ser cuidats per persones dedicades”.

Per tot plegat, remarquen que com a ciutats estan preparades per treballar amb les autoritats estatals i europees per al reallotjament i esperen que el seu compromís possibiliti que la UE faciliti l’ajuda. La missiva va dirigida als presidents de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell Europeu. La signen Barcelona, Ghent (Bèlgica); Leipzig i Nuremberg (Alemanya); i diverses ciutats dels Països Baixos (Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Utrecht, Tilburg, Groningen). La iniciativa es fa sota el paraigües de la xarxa de ciutats Eurocities.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa