Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona millora la salut mental de la gent gran en residències amb cultura

Barcelona ha organitzat més de 600 sessions de programes de cultura i d’estimulació cognitiva en residències de gent gran. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament pretén “fer front a la deterioració cognitiva” que ha suposat la pandèmia de Covid-19, ha dit en un comunicat aquest dissabte. L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) ha realitzat activitats d’aquest tipus en quatre residències municipals durant els últims mesos i han tret unes conclusions especialment positives. “La conclusió inicial és que aquest tipus d’activitats suposen no només una millora en els rendiments cognitius de les persones residents, sinó també millores conductuals en persones amb deteriorament cognitiu sever i fins i tot un manteniment de la situació personal malgrat l’aïllament i la falta d’estimulació que s’ha produït arran de la pandèmia”, resol el text del consistori.

Així, l’Ajuntament consolidarà aquestes activitats durant els pròxims mesos amb l’objectiu de crear un nou model d’intervencióque pugui ser traslladat, també, a les 300 residències que hi ha a la ciutat.

Les activitats inclouen presentacions d‘exposicions de museus, com el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu Picasso o el Museu Nacional d’Art de Catalunya. També s’hi sessions de musicoteràpia de la mà del projecte Singular Música & Alzheimer, passejos en bicis adaptades i la formació de professionals de les residències per part de la Fundació Pasqual Maragall.

Nou comentari

Comparteix