Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona té el millor torró de crema cremada de tot l’Estat
  • CA

Una pastisseria de Barcelona fa el millor torró de crema cremada de tot l’estat espanyol. La Colmena, un establiment del barri Gòtic de la capital catalana amb més d’un segle i mig d’història, ha estat el guanyador del primer concurs d’aquesta tipologia de pastís que ha organitzat el Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Segons informa el 3/24, aquesta primera edició del concurs al millor torró artesà de crema cremada de l’Estat ha comptat amb un total de 52 participants, que han competit per poder emportar-se aquest reconeixement i que han posat difícil la feina del jurat, que estava format per tres reputats professionals del món de la pastisseria com Elies Miró, Alberto Díaz i Lluc Crusellas, recentment reconegut com a millor mestre xocolater del món en la vuitena edició del concurs World Chocolate Masters.

La balança, però, s’ha acabat decantant pel torró que elabora a La Colmena el pastisser Toni Roig, que s’encarrega de la realització de tots els dolços tradicionals en aquest establiment històric del Gòtic. “Quina il·lusió! Avui hem guanyat el Concurs al Millor torró de crema artesà d’Espanya 2022! Moltes gràcies al Gremi de Pastisseria de Barcelona, organitzador del concurs, i als patrocinadors. Felicitats al nostre mestre pastisser, t’ho mereixes molt”, celebrava la pastisseria a través d’un missatge publicat a les xarxes socials.

Una pastisseria històrica amb tres propietaris

Aquest comerç del barri Gòtic va ser fundat l’any 1849 sota el nom de Ca l’Abella en un local ubicat just davant de l’establiment actual. El negoci va passar el 1868 a mans de la família Costa, que va decidir traslladar-lo a l’emplaçament on es troba avui dia i canviar-lo de nom. El darrer dels canvis de propietat va tenir lloc l’any 1927, quan la família Roig va agafar les regnes de la pastisseria- Aquesta particular nissaga familiar és la que regenta l’establiment des d’aleshores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa