Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, la que més diners invertirà en neteja: 335 euros per habitant
  • CA

Barcelona tindrà una brigada de manteniment nova, d’intervenció ràpida. Servirà per reforçar el servei i serà més flexible amb capacitat de reacció en menys de 24 hores. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge, en el marc del pla Cuidem Barcelona. El consistori destinarà un pressupost de 40 milions d’euros a la neteja i el manteniment de l’espai públic fins al final del mandat municipal actual. Seran més de 3.100 actuacions de millora als carrers, parcs i places de la ciutat.

335 euros de despesa per habitant

El pla es tradueix en una inversió de 335 euros per habitant a l’any a Barcelona, i la convertirà en “la ciutat de l’estat espanyol que fa més despesa per habitant en neteja i gestió de residus”, segons ha aclarit el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia.

Aquest pla sumarà amb el desplegament de la nova contracta de neteja de la ciutat que es va posar en marxa el març passat. Per tot plegat, Badia considera que, “segurament l’Ajuntament no havia destinat mai tants recursos, tanta tecnologia i tant de personal a tenir cura de l’espai públic”.

Per altra banda, un nou visor permetrà analitzar i visualitzar ràpidament en un mapa les actuacions de manteniment de l’espai públic que es fan en tots els barris de la ciutat. El pla es desplega en base a “un procés de construcció col·lectiva amb la ciutadania amb l’objectiu d’obrir a la participació ciutadana la confecció dels Plans de Manteniment Integral dels barris”, diu el consistori en una nota de premsa.

Neteja, un dels problemes que més preocupa els veïns

I és que segons el darrer baròmetre municipal, la neteja se situa en el tercer lloc del rànquing de preocupacions. Com és el nou servei de neteja? La novetat més visible són els contenidors: més baixos, de diferents mides i amb boques adaptades al residu que s’hi llença. Tot plegat, amb un disseny pensat perquè sigui més flexible i adaptable a cada barri. I per què més baixos? L’objectiu és millorar la visibilitat dels vianants i que, per tant, siguin més segurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa