Barcelona és l’onzena ciutat més segura del món, segons un estudi

Només tres ciutats europees tenen una millor situació global pel que fa al benestar ciutadà, segons aquest estudi

Barcelona és l’onzena ciutat més segura del món, si es tenen en compte els diferents paràmetres escollits per la revista The Economist. El rànquing biennal de la publicació britànica acaba de presentar la classificació que barreja l’estudi de la seguretat digital i personal, la salut, les infraestructures o el medi ambient de 60 grans ciutats del planeta. En total, s’analitzen prop de 80 indicadors. Així, segons aquest estudi, la capital catalana empata amb Nova York i supera de lluny Madrid, que ocupa la posició número 21, però encara no arriba als nivells de benestar que encapçalen Cophenaguen, Toronto i Singapur.

A nivell europeu, es tracta de la quarta ciutat amb millors indicadors. Més enllà de la capital danesa, només la superen Àmsterdam i Estocolm.

Entre les categories on despunta Barcelona es troben la salut, ja que ocupa la novena posició mundial, i la seguretat personal, trobant només onze ciutats per davant. En canvi, el nivell relatiu a la seguretat al voltant de les infraestructures, que implica des de carreteres i trànsit a catàstrofes, ha minvat. Barcelona ha passat d’ocupar el lloc número 3 al 17 en dos anys. La resta de grans àmbits estudiats són la seguretat digital (13) o la seguretat al voltant del medi ambient (18).

Aquesta idea àmplia del concepte seguretat que The Economist audita apunta que Barcelona hauria millorat en la seva posició relativa. Fa dos anys estava per darrere de la capital espanyola, al número 26, i fa quatre anys era la tretzena. Tanmateix, la puntuació sobre 100 punts és cada vegada més baixa, una tendència que comparteixen també la resta de candidatures.

Comentaris

  Ricard 23/08/2021 9:04 pm
  Barcelona és la primera ciutat del món en seguretat de que no et deixarà dormir la genteta que vol passar-ho bé independentment de les molèsties que provoquen als barcelonins. Una ciutat amb una gran seguretat. Sí Senyor.
  fat boy 23/08/2021 9:45 pm
  Del Catecisme: Niños, que es la Fe?. Padre, la Fe es creer en lo que no vemos.
  Eugeni 23/08/2021 11:06 pm
  Au va! Home...
  Anònim 24/08/2021 12:27 am
  Vol dir que si et passeges gaire per Barcelona és segur que et foten el rellotge, la cartera, el mòbil o totes tres coses i que si fas un tomb pels barris segur que agafes alguna infecció de tanta brutícia i tanta merda escampada com hi ha per tot arreu
  L'economista 24/08/2021 10:56 am
  Em fa dubtar l'estudi en veient que Toronto és la segona més segura. Entre els paràmetres mesurats no hi ha la merda al carrer. Això ja fa Barcelona menys segura (ni que sigui per relliscar).
  Català 24/08/2021 4:48 pm
  El Japó és molt més segur. Un amic japonés em deia que la primera experiència desagradable d'un compatriota seu en arribar a Barcelona era que li pispaven la cartera.

Nou comentari