Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona i Londres lideren la pressió als estats per fer via amb els reptes climàtics
  • CA

Barcelona i Londres lideren el grup de ciutats que demanen als Estats més concreció, ambició i rapidesa per fer front a l’emergència climàtica més agilitat. Ada Colau, Anne Hidalgo i Sadiq Khan, reivindiquen la coordinació de les grans ciutats davant els reptes climàtics i demanen més recursos i competències perquè les grans àrees urbanes puguin liderar el canvi i actuar més ràpid.

Els alcaldes i alcaldesses de les grans ciutats ciutats que participen a la Cimera Mundial del Clima de les Nacion Unides han arribat a Glasgow en tren provinents de Londres, on ahir van celebrar la reunió preparatòria convoda per l’alcalde de la capital britànica, Sadiq Khan. La dificultat dels Estats per establir acords a la COP26 no es trasllada a les grans ciutats, que avui han fet més sòlida la seva aliança global per demanar més amició per fer front a l’emergència climàtica. Les ciutats reivindiquen que estan preparades per assumir més competències i recursos, i recorden que són claus per implementar les mesures que acorden els Estats.

De fet, Colau ha assegurat des de Glasgow que continuarà “desplegant les superilles”, “ampliant els carrils bici i “apostant pel transport públic”. Tot i això ha exigit a les altres administracions de l’estat com el Govern i l’executiu espanyol que “apostin per infraestructures que “realment necessita la majoria de la població”. “Que són Rodalies, els trens i el transport públic, no una ampliació de l’aeroport. Davan la premsa, l’alcaldessa ha reivindicat que “Barcelona està obrint camí en molts temes” a nivell climàtic i que el model de la superilla és “referència”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha arribat en tren a Glasgow AJUNTAMENT DE BARCELONA

Agrupades sota el paraigües de la xarxa mundial C40, les grans ciutats representen 700 miliions d’habitants i més d’una quarta part de l’economia mundial. Totes les ciutats integrades a C40 han reafirmat el seu compromís de seguir impulsant plans d’acció climàtica per reduir les emissions i lluitar per una recuperació justa i ecològica. El Pla Clima de Barcelona ha estat reconegut com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa a més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees.

Roda de premsa dels representants de les grans ciutats AJUNTAMENT DE BARCELONA

Sadiq Khan i l’alcaldesses de Barcelona s’han posat avui al capdavant de les reivindicacions i compromisos del grup de grans ciutats, que durant els propers dies intervindran en la cimera de les Nacions Uniden. Khan i Colau prenen demà el lderatge de la xarxa mundial de ciutats pel clima C40, que en el seu moment va presidir Hidalgo. Londres, Paris i Barcelona volen reforçar aquesta aliança de ciutats, que consideren bàsica per la implementació de mesures per fer front a l’emergènia climàtica, però han insistit en reclamar que la COP26 ha de fixar un full de ruta clar i ambiciós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa