Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona seria la seu del patinatge i l’hoquei sobre gel als JJOO d’Hivern
  • CA

Barcelona podria tornar a ser olímpica. La Generalitat estudia convertir la capital catalana en la seu d’algunes de les proves si finalment els Jocs Olímpics d’Hivern acaben aterrant a Catalunya després del fracàs per discrepàncies de la candidatura conjunta amb l’Aragó.

Segons informa Betevé, la ciutat podria acollir les proves de patinatge i d’hoquei sobre gel. En concret, el Palau Sant Jordi seria la seu de les competicions de patinatge artístic i de short track, una modalitat de velocitat que té lloc en pista curta.

També el futur Palau Blaugrana, que encara està per construir, seria un dels equipaments on celebrarien algunes de les proves d’hoquei sobre gel.

Per acabar, la Fira de Barcelona ubicada a Montjuïc seria el recinte on tindrien lloc les competicions de patinatge de velocitat en pista llarga. En aquest sentit, per poder celebrar aquestes proves, el govern català contempla la construcció d’una pista de prop de 200 metres de llarg per 80 d’ample en un dels espais del recinte firal.

Gavà i Pirineus

Un altre municipi de l’àrea metropolitana també podria acollir proves d’aquests hipotètics Jocs Olímpics d’Hivern a territori català. Segons apunta el mateix mitjà, a la ciutat de Gavà si celebrarien les proves de la modalitat de cúrling. Aquesta competició tindria lloc en un equipament que com el futur Palau Blaugrana encara està per construir: el Centre d’Alt Rendiment de Gel.

Pel que fa a la resta de proves, la intenció de la Generalitat és que se celebrin als Pirineus i que es reparteixin entre cinc estacions diferents: Masella, la Molina, Baqueira-Beret, Boí Taüll i Espot.

Doble filtre

Cal recordar que la proposta presentada pel govern català aquest dimarts està ara en mans del Comitè Olímpic Espanyol (COE). Un cop estudiada i validada, els membres del COE han d’elevar aquesta proposta al Comitè Olímpic Internacional (COI), que en tindrà l’última paraula al respecte. D’aquesta manera, la iniciativa catalana encara ha de passar almenys dos filtres per poder acabar fent-se realitat. En tot cas, el somni d’una Barcelona olímpica torna a planejar sobre la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa