Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ja té cel rogent, quina méteo ens espera?
  • CA

“Quan a la posta es presenta el disc solar i els núvols l’envolten d’un color vermell pujat com si tot plegat fos una foguera, és indici de fortes ventades a la nit o de pluja al matí”, escriu Joan Amades a Astronomia i meteorologia populars. Doncs bé, aquest diumenge l’Observatori Fabra ja ha copsat ja ha captat les primeres imatges de cel rogent! Vol dir això que tindrem o pluja o vent?

Pluja assegurada el cap de setmana

Doncs segons la previsió del Meteocat, les pluges arribaran coincidint amb la Festa Major de Barcelona… dissabte 24 de setembre, on la probabilitat de precipitació serà molt alta, amb llamps i trons. Les màximes seran de 25 graus i les mínimes de 18. El mateix escenari es presenta per diumenge 25 de setembre, amb pluja intensa i una mínima que descendeix un grau fins als 17. La màxima, però, es mantindrà en 25 graus. Ara bé, no esperem sol. L’endemà, 26 de setembre, també és festiu a la ciutat, i la previsió no dona massa canvis. El risc de pluja baixa una mica, però es manté alt, i la temperatura màxima i mínima es mantindrà com el cap de setmana.

Abans de la Mercè, sense sol i sense pluja

I fins que arribem a la Festa Major? Doncs sembla que no hi haurà pluja, però tampoc sol, hi haurà nuvolades i les temperatures màximes no passaran dels 27 graus. Les mínimes no baixaran dels 20 graus. Tot plegat, després d’uns primers quinze dies de setembre de rècord. Segons l’Observatori Fabra, els gairebé 25 ºC de mitjana d’aquests primers 15 dies són un registre totalment insòlit i digne dels mesos de juliol i agost. Els 24,9 ºC registrats superen la mitjana mensual dels mesos de juliol i agost dels darrers trenta anys. Ras i curt, només 15 dels 109 mesos de juliol i 14 dels 109 mesos d’agost dels registres de l’Observatori tenen una temperatura mitjana superior a aquesta primera quinzena de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa