Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ja disposa d’11 escoles convertides en refugis climàtics
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha adaptat 11 centres escolars de la ciutat per a convertir-los en refugis climàtics i fer front, sobretot, a les altes temperatures, amb ambients que permeten un major confort tèrmic per a l’alumnat. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, i la comissionada d’Educació, Maria Truñó, han explicat que aquesta actuació s’emmarca en el projecte europeu Urban Innovation Action (UIA).

Es tracta d’un programa de la Comissió Europea per a adaptar les escoles al canvi climàtic, en el qual també participa la ciutat de París, amb l’objectiu de trobar noves solucions per a reptes de desenvolupament urbà sostenible. Les actuacions se centren en tres eixos: mesures blaves, relacionades amb l’aigua; verds, amb més arbres i zones d’ombra, i les actuacions grises, per a millorar l’aïllament en edificis, proteccions en façanes i cobertes i tendals per a augmentar les zones d’ombra.

Més inversions

La inversió total del projecte ha estat de 5 milions d’euros i la subvenció europea ha cobert el 80%, i s’ha actuat a les escoles Cervantes (Ciutat Vella), Els Llorers (Eixample), Ramon Casas (Sants-Montjuïc), Ítaca (Les Corts), Poeta Foix (Sarrià-Sant Gervasi), Rius i Taulet (Gràcia), Font d’en Fargas (Horta-*Guinardó), Antaviana (Nou Barris), Ca Fabra (Sant Andreu), Poblenou i Vila Olímpica (Sant Martí).

Badia també ha dit que l’Ajuntament es compromet en els pròxims anys a dedicar com a mínim el 25% de la inversió municipal en reformes escolars a actuacions que adaptin els centres a l’emergència climàtica. Aquest estiu ja s’ha actuat en 56 centres educatius amb una inversió municipal de 3,7 milions en obres, executades a través del Consorci d’Educació, per a “mitigar l’impacte del canvi climàtic” amb aïllaments, nous espais d’ombra i energia renovable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa