Barcelona intensifica la neteja a les places de Gràcia i Nou Barris per la Covid-19

L'Ajuntament adapta els serveis de neteja als nous usos de l'espai públic

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el pla d’estiu dels serveis de neteja de la ciutat, que aquest any prioritza les zones que es preveu que siguin més concorregudes, com les places de Gràcia i de Nou Barris, tenint en compte els canvis en els usos de l’espai públic que s’han produït per la covid-19. Per exemple, els serveis es reforcen en espais públics oberts recentment o en parcs i places. També es farà un repàs més intensiu dels entorns dels contenidors i es farà neteja de punts sensibles amb aigua.

El dispositiu d’estiu compta amb 61 equips de reforç, formats per 106 persones, i aquest any es destinaran, en bona part, a les zones amb més presència de vianants que no coincideixen amb els habituals de l’estiu.El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que el consistori preveu que aquest estiu hi hagi menys turisme, però que molts veïns no marxin de vacances.

Menys festes populars

Per tant, hi haurà més veïnat fent usos de la via pública, tot i que l’Ajuntament també preveu que les festes populars als barris es redueixin notablement. En aquest context, alguns dels recursos destinats a aquestes qüestions “es podran redistribuir” per a les noves necessitats de neteja.

Així, el repàs d’entorns de contenidors es farà especialment als districtes de l’Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí. També augmentarà la neteja de les zones verdes del parc de la Ciutadella, els entorns del Park Güell, els jardins de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris o els interiors d’illa de l’Eixample.

A banda, també hi haurà neteja més intensa de les places de Gràcia, i augmentarà la neteja amb aigua a Ciutat Vella. A les places d’Horta-Guinardó i Nou Barris la neteja es farà amb aigua a pressió, i també es reforçarà la neteja dels entorns de la zona litoral, tant pel que fa als recorreguts més transitats com a la sorra de les platges.

Nou comentari