Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona i Govern descarten ubicar al Fòrum el nou centre d’atenció immediata de MENAs
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat busquen una nova ubicació per al Centre d’atenció immediata per a menors no tutelats (MENAs) a la ciutat, després de descartar fer-lo al Fòrum. La funció d’aquest centre es fa actualment de forma provisional des de Collserola. Fonts de la Conselleria d’Afers Socials de la Generalitat han explicat a Europa Press que el departament va proposar tres solars propietat de la Generalitat –que cedirà el terreny– i el consistori va triar el del Fòrum, però aquest dijous en una reunió els ha comunicat que ho descarta i ambdues administracions buscaran un nou emplaçament.

La Conselleria està oberta a la ubicació que proposi l’Ajuntament, “sempre que sigui factible”, tot i que han remarcat que el centre ha d’estar a Barcelona, ​​ciutat a la qual arriben tres quartes parts dels menors no acompanyats (MENAs) que migren a Catalunya. Està concebut per ser el primer lloc on arriben, on esperen a ser traslladats a centres de tot Catalunya. Es tracta d’un espai no residencial, que després obrir-se aquest estiu en una ubicació provisional a Collserola –a Sant Cugat del Vallès però propietat de l’Ajuntament de Barcelona–, ha ajudat a evitar que menors estiguessin esperant en comissaries.

Fonts de l’Ajuntament han explicat a Europa Press que encara no està decidida la ubicació, però que s’acordarà al costat de la Generalitat “en les pròximes setmanes”. Han assegurat que el consistori està plenament d’acord amb la urgència de construir aquest centre, una necessitat que existeix des de fa dos anys, i que la ubicació ha de tenir “el màxim consens possible i ha de treballar-se amb temps perquè compti amb la complicitat de el seu entorn més immediat”. “L’Ajuntament sempre s’ha mostrat en disposició de col·laborar amb la Generalitat en l’atenció als menors no tutelats, com ha fet fins ara”, i ha recordat que és la Generalitat l’administració que té assignada exclusivament la seva tutela.

Queixes de la CGT per la selecció del personal

D’altra banda, el Sector Social de CGT ha criticat en un comunicat aquest dijous que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (Dgaia) “no per l’onada privatitzadora per gestionar centres residencials de menors cap a empreses, falses fundacions i cooperatives del tercer sector “, i han assegurat que a Catalunya la infància protegida és un negoci.

A més de mancances que veu en el sistema català de protecció a la infància, el sindicat ha criticat que la Dgaia està començant a contractar monitors de lleure educatiu, auxiliars d’educadors i altres professionals “no qualificats per atendre aquests nens tal com ho estableix la cartera de Serveis Socials “, i s’ha preguntat què passaria si en un hospital operés un auxiliar d’infermeria, en lloc d’un cirurgià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa