Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ha multat 1.500 persones per no portar mascareta

La Guàrdia Urbana de Barcelona a multat gairebé 1.500 persones per no dur la mascareta durant juliol i agost, segons ha informat aquest dijous el regidor de Seguretat, Albert Batlle, durant el balanç de la campanya d’estiu de la policia barcelonina. Tot i que l’ús de la mascareta és majoritari, la Guàrdia Urbana assegura que els joves d’entre 16 i 35 anys són els que més incompleixen la normativa de mesures d’higiene per la Covid-19. La meitat dels multats no portava mascareta i l’altra meitat la duia sota la barbeta, sota el nas o al colze.

La tasca policial d’aquest estiu ha estat molt marcada per la pandèmia i la Guàrdia Urbana ha insistit que les sancions són un últim recurs, ja que a banda de les multes han fet “més de 33.000 advertiments relacionats amb el compliment de la normativa”. L’altre gran motiu per les sancions és el consum de begudes alcohòliques al carrer i a les platges, amb gairebé 3.200 infraccions. A més 23.600 persones han estat desallotjades de les platges i espais públics a les nits.

La delinqüència cau en picat

Durant els mesos d’estiu, la delinqüència ha caigut un 41% a Barcelona, sobretot per la falta de turistes. Tot i això, el centre de la ciutat i els districtes amb platja –Ciutat Vella, l’Eixample i Sant Martí– acaparen el 50% dels 24.400 delictes investigats per la Guàrdia Urbana. Sumant Sants-Montjuïc, aquest percentatge puja fins al 65,5%. La meitat dels delictes van tenir lloc a la via pública.

La intensa tasca de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que abans de l’estiu van posar en marxa l’Operació Tremall per detectar delinqüents multireincidents, ha contribuït al fet que els furts caiguessin un 61%, amb només 9.200 casos davant els gairebé 24.000 de l’any passat. Els robatoris amb força també han baixat un 32%, mentre que els robatoris amb violència ho han fet un 29%. La venda ambulant ha estat pràcticament inexistent, segons la policia barcelonina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa