Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà “tot el possible” per mantenir la cultura tot i la pandèmia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona “farà tot el possible” per preservar la cultura i permetre espectacles com el de Cap d’Any i la cavalcada de Reis, malgrat la sisena onada i l’augment de contagis de coronavirus. “Si ens regim pel que avui exigeixen” les autoritats sanitàries, “es poden fer activitats a l’aire lliure”, ha assegurat el tinent d’alcaldia de Cultura Jordi Martí. “Encara no hi ha res avui per avui que ho impedeixi”, ha dit el també regidor de Presidència i Pressupostos.

Martí ha volgut deixar clar que l’aposta per mantenir les activitats de cultura i oci es faran sempre respectant les indicacions sanitàries que dictin els experts i el departament de Salut de la Generalitat. En aquest sentit, ha volgut posar en relleu que Barcelona ha estat de les poques capitals europees que ha estat capaç de mantenir l’activitat cultural en les èpoques més dures de la pandèmia de la Covid-19, amb formats innovadors que poguessin fer possible ambdues realitats, la sanitària i la cultural.

Risc alt de rebrot a Barcelona

A Barcelona el risc de rebrot se situa en els 1.339,24 punts. Cal dir que a partir dels 200 punts la situació de risc ja es considera molt elevada. En la mateixa línia, són xifres que no s’han vist a la capital de Catalunya des de juliol, quan la xifra es va enfilar per sobre dels 2.800 punts.

El departament de Salut ha recomanat limitar les interaccions socials a dues bombolles de convivència. Es considera que durant les trobades que es faran aquest Nadal i durant principis d’any vinent el més recomanable és trobar-se físicament només amb les persones amb qui es conviu normalment. Resumidament, amb la gent amb qui es viu a la llar. En aquest sentit, s’ha demanat que només s’apliï aquest cercle amb persones amb qui s’hi té un contacte habitual, més enllà de la convivència diària. Aquí s’hi podrien incloure, per exemple, les amistats estretes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guim a desembre 21, 2021 | 11:12
    Guim desembre 21, 2021 | 11:12
    Els Comuns s'abaixa els pantalons davant de La Vanguardia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa