Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fa obres a 105 escoles a l’estiu i tres centres retarden el seu trasllat
  • CA

El Consorci d’Educació de Barcelona (integrat per Generalitat i Ajuntament) realitza obres aquest estiu en 105 centres educatius, i els retards provocats per la pandèmia del coronavirus ha obligat a activar un “pla B” en tres d’ells, que veuran retardat el seu trasllat d’ubicació.

En roda de premsa, el president del Consorci, Josep Gonzàlez-Cambray, acompanyat del vicepresident, Joan Subirats, i la gerent, Mercè Massa, han explicat que el pressupost per a les obres d’estiu és de 27,3 milions, dels quals 3,6 els aporta la Generalitat i la resta l’Ajuntament.

El Consorci d’Educació de Barcelona va suspendre totes les obres en els centres educatius per la pandèmia, i a partir d’abril i maig es van reprendre per a realitzar obres de millora en les instal·lacions, adaptar els centres a les noves necessitats d’escolarització i avançar en els nous equipaments.

Gonzàlez-Cambray ha assenyalat que l’aturada en els tràmits durant el confinament comportarà que obres que haurien d’estar acabades a inici de curs “no ho estaran”, i obliga a tres centres a un ‘pla B’ per a començar de la millor manera possible: es tracta de la construcció de nous equipaments de la Escola Anglesola i la Escola La Maquinista i la ubicació de la Escola Entença en un nou espai.

Ubicacions provisionals

L’inici de la Primària en la Escola Anglesola serà en l’antiga Escola Ausiàs March, en una ubicació provisional que estarà vigent fins a Nadal, data prevista per a acabar les obres en l’edifici definitiu del centre, i el Consorci treballa amb l’institut escola Plaça Comes en l’adequació dels espais per a situar les dues línies noves de primer d’ESO en l’actual edifici de l’escola Les Corts.

En el cas de l’Escola La Maquinista, el no poder iniciar el curs en el nou edifici provoca una sèrie de moviments previstos en altres centres: l’escola es mantindrà en els mòduls situats al carrer Fernando Pessoa, on s’hauria d’haver situat l’institut La Sagrera-Sant Andreu que es mantindrà en els barracons actuals en la Fabra i Coats, i el nou institut Vapor del Fil, que anava a anar a aquests mòduls de l’institut La Sagrera-Sant Andreu, se situarà provisionalment en un espai del recinte de Fabra i Coats.

Respecte a la Escola Entença, l’inici provisional del curs serà en l’actual ubicació dins del recinte de la Escola Industrial, i s’ampliarà una tercera planta un dels dos mòduls actuals: el centre havia d’estrenar una ubicació provisional en el recinte de la Model.

Reforma, ampliació i millora

El centenar d’obres aquest estiu inclou obres de reforma, ampliació i millora (RAM) en 67 centres educatius; grans actuacions en nou centres educatius en els quals treballa en la seva reforma, ampliació i modificació d’espais; obres de creixement d’equipaments en 21 centres, i obres per a generar nous projectes en vuit centres.

Subirats ha destacat que gairebé la meitat dels centres de Barcelona tenen obres durant l’estiu, mentre que Massa ha assenyalat que es preveu que els tres centres que han vist retardat el seu trasllat d’ubicació puguin fer-ho, si així ho volen, el mes de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa