Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fa el millor croissant de mantega de l’Estat

La pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat per segon cop el premi al Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat. Toni Vera, el mestre pastisser, ja va ser premiat l’any 2016 i el 2019 pel mateix concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. L’anunci s’ha fet aquest migdia, i Toni Vera ha explicat en directe que ha pogut fer “un croissant perfecte, sense més color del compte, amb gust a mantega, cruixent, sense cap imperfecció”.

Cada participant ha d’entregar 12 croissants al jurat amb els següents requisits: un mínim de tres voltes, un aspecte fullat a l’interior i un pes entre 45 i 65 grams amb la peça cuita. I després de la valoració dels jutges ha arribat el veredicte en directe en una gala, que ha donat com a guanyadora la creació presentada per Vera. Triplet per al forner badaloní i d’adopció barcelonina.

Tres vegades premiat

“Ens hem presentat moltes vegades i no sempre es guanya, però avui ens ha sortit un deu, hi ha també un factor sort”, ha reconegut Vera. La pastisseria Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i ara amb locals al carrer Calvet, 15 i a Muntaner, 566, està dirigida actualment per un equip jove en el qual destaquen el mateix Toni Vera i Marc Muñoz. Aquesta pastisseria ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Toni Vera va néixer a Badalona el 1980 i va començar a estudiar Química fins que, per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de fer-ho a Bubó i a Comas, fins a arribar a Canal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa