Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fa el millor croissant de mantega de l’Estat
  • CA

La pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat per segon cop el premi al Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat. Toni Vera, el mestre pastisser, ja va ser premiat l’any 2016 i el 2019 pel mateix concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. L’anunci s’ha fet aquest migdia, i Toni Vera ha explicat en directe que ha pogut fer “un croissant perfecte, sense més color del compte, amb gust a mantega, cruixent, sense cap imperfecció”.

Cada participant ha d’entregar 12 croissants al jurat amb els següents requisits: un mínim de tres voltes, un aspecte fullat a l’interior i un pes entre 45 i 65 grams amb la peça cuita. I després de la valoració dels jutges ha arribat el veredicte en directe en una gala, que ha donat com a guanyadora la creació presentada per Vera. Triplet per al forner badaloní i d’adopció barcelonina.

Tres vegades premiat

“Ens hem presentat moltes vegades i no sempre es guanya, però avui ens ha sortit un deu, hi ha també un factor sort”, ha reconegut Vera. La pastisseria Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i ara amb locals al carrer Calvet, 15 i a Muntaner, 566, està dirigida actualment per un equip jove en el qual destaquen el mateix Toni Vera i Marc Muñoz. Aquesta pastisseria ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Toni Vera va néixer a Badalona el 1980 i va començar a estudiar Química fins que, per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de fer-ho a Bubó i a Comas, fins a arribar a Canal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa