Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrenarà el primer cementiri d’animals de l’Estat

Barcelona es prepara per ser la primera ciutat de l’Estat en oferir un servei clau per als animals de companyia. Tal com ha informat en un comunicat, es tracta d’un servei de cremació i d’un cementiri on es podran enterrar les cendres de les mascotes. La idea és que es posi en marxa a finals del 2024 i que pugui realitzar aproximadament 7.000 serveis de cremació a l’any. El projecte suposarà una despesa d’1,1 milions d’euros.

Aquest servei és necessari en una ciutat com Barcelona, on s’estima que hi viuen al voltant de 180.000 gossos i que gairebé la meitat de les famílies tenen una mascota. La manca d’un servei de cementiri municipal i els alts preus dels serveis privats, provoquen que existeixi una demanda no satisfeta, tal com ha establert un estudi de Cementiris de Barcelona. En aquest sentit, l’objectiu del nou projecte és oferir un servei públic respectuós amb l’animal i amb el dol de la seva família.

Més enllà de la cremació, aquest nou servei donarà als usuaris l’opció d’elegir si es volen quedar les cendres de l’animal o si prefereixen enterrar-les al nou cementiri. Tanmateix, oferirà acompanyament emocional donant-los un espai per oferir un comiat emocional.

Espais per educar gratis els gossos

Fa poc es a saber que l’Ajuntament ha començat a oferir tallers gratuïts d’educació per a gossosL’objectiu és que la tinença de gossos sigui més responsable i que es puguin reduir els problemes de convivència entre animals o animals i persones que puguin sorgir arreu de Barcelona.

La idea és que els tallers es facin a àrees de la ciutat on, segons l’Ajuntament, s’ha detectat que es poden millorar certs comportaments. Els primers es van fer el passat 1 de març a la plaça del Raspall, al districte de Gràcia, i el passat 11 de març a la platja de la Barceloneta (Ciutat Vella). S’espera que la resta es facin el 12 d’abril als jardins de Màlaga (Sants-Montjuïc), el 3 de maig als jardins de Bacardí (les Corts) i el 24 de maig als jardins del Camp de Sarrià (Sarrià-Sant Gervasi), entre altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eu a març 13, 2023 | 15:45
    Eu març 13, 2023 | 15:45
    Amb tantes persones que no tenen feina, que viuen al carrer, etc... , i no tenim un servei municipal per les persones que es moren, ara es gasten els nostres impostos en les mascotes que són un bé de luxe a part dels gossos pigalls
    • Icona del comentari de: Llorenç a març 13, 2023 | 22:28
      Llorenç març 13, 2023 | 22:28
      Totalment d, acord, vergonyós el que está passant amb el tema mascotes a bcn
  2. Icona del comentari de: Teresa Virgili a març 13, 2023 | 17:00
    Teresa Virgili març 13, 2023 | 17:00
    Perdoneu, però a Reus ja fa molt de temps que n'hi ha un.
  3. Icona del comentari de: Miguel a març 13, 2023 | 17:40
    Miguel març 13, 2023 | 17:40
    A Torrelletes ja fa molts anys que funciona un.... Masses titulars i voler ser els "primers", quan ja fa temps que hi aquest servei a tocar de Barcelona (Reus i l'Ametlla) hi a d'altres indrets de Espanya... Sevilla, Cordoba, Madrid... O sigui.. que el primer de l'estat...me da a mí que no...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa