Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrena el nou centre d’acollida per a persones sense llar
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ja té enllestit el nou Centre de Primera Acollida (CPA) per a persones sense llar de la Zona Franca. Aquest equipament tornarà a funcionar després de quinze mesos d’obres que han servit per ampliar les instal·lacions amb la construcció d’un nou edifici annex.

L’esperada actuació de reforma -que ha costat prop de set milions d’euros– ha permès ampliar la capacitat de l’espai fins a les 100 persones, configurant unes instal·lacions amb més privacitat per als usuaris implementant un model d’atenció de major autonomia i més centrat en la persona. En aquest sentit, amb les noves infraestructures es passa d’un model d’habitacions comunitàries amb lliteres a un model amb espais més amplis, individualitzats i habitacions de com a màxim quatre persones. La nova distribució dels espais facilitarà a l’equip professional poder incidir en el treball basat en l’acompanyament i el foment de l’autonomia de la persona atesa.

Un cop finalitzada la fase d’obres dels nous allotjaments i fet el trasllat de les persones residents, la previsió és que es procedeixi a la reforma integral dels espais comunitaris i exteriors, que oferiran serveis d’acolliment diürn. En total, es passarà d’un equipament de 1.065 metres quadrats en una única planta baixa que estava allotjant 100 persones a un altre de 2.767 metres quadrats amb la mateixa capacitat d’allotjament però en habitacions amb una major privacitat i sense lliteres.

A partir de l’abril del 2023, quan està previst que acabin el conjunt d’obres, el servei d’atenció diürna guanyarà més espai i capacitat d’atenció mitjançant un nou servei d’higiene i dutxes amb capacitat per a un màxim de 70 serveis diaris, un servei de menjador amb capacitat per un màxim de 100 àpats diaris més enllà de les persones allotjades o bé un hort comunitari, entre d’altres.

En marxa des del 2006

Cal recordar que aquest centre es va inaugurar l’any 2006 amb l’objectiu d’oferir diferents tipus de serveis a persones en situació de sensellarisme durant les 24 hores i els 365 dies de l’any. De fet, la irrupció de la pandèmia del coronavirus no va fer interrompre l’activitat de l’equipament, que va continuar oferint els serveis igualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa