Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Què és la fase de represa? Les noves normes de la Generalitat post-pandèmia
  • CA

L’estada de Barcelona a la fase 3 durarà tot just 24 hores. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern ha recuperat el control de la gestió de la crisi sanitària provocada per la pandèmia i que aquest mateix divendres tot el país entrarà en l’anomenada “fase de represa”, l’equivalent a la nova normalitat anunciada pel govern espanyol.

Torra ha explicat que a partir d’ara seran els departaments d’Interior, a través del Procicat, i de Salut, els que marcaran el ritme del desconfinament, però ha avançat que els criteris que es posaran en marxa “prioritzaran la salut i la seguretat dels ciutadans” d’acord amb unes normés més “clares i rigoroses”.

L’ús obligatori de mascaretes, la higiene de les mans i el respecte de la distància física d’1,5 metres seran els tres grans pilars de les noves directrius. A més, Torra ha assegurat que no li “tremolarà la mà” a l’hora de prendre “les decisions que calgui” en cas de nous rebrots. “Es pot fer de tot, però no cal que sigui tot de cop”, ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés.

Transició fins al 25 de juny

Mentre la Generalitat no concreta la lletra petita de la nova normativa, el Govern ha decidit fer una espècie de període transitori fins al 25 de juny. Fins llavors, l’aforament dels espais tancats es mantindrà al 50%, mentre que en els espais oberts serà del 75%. En qualsevol cas, sempre cal assegurar que hi haurà 2,5 metres quadrats d’espai per cada assistent. L’objectiu d’aquestes primeres mesures és que Catalunya recuperi la mobilitat i l’activitat de manera gradual, per la qual cosa ha demanat als ciutadans que celebrin la revetlla de Sant Joan amb precaució.

Principals mesures de la “fase de represa”

  • Es permet la mobilitat per tot Catalunya.
  • La distància física de seguretat s’estableix en 1,5 metres –equivalents a 2,5 metres quadrats per persona– tant en espais tancats com oberts.
  • Si no es poden respectar aquestes distàncies, l’ús de mascareta és obligatori a partir de l’edat de sis anys.
  • Ús obligatori de mascareta al transport públic i als vehicles privats, excepte si tots els seus membres són de la mateixa família.
  • Les reunions familiars i les trobades de caràcter social estan permeses sempre que no hi hagi aglomeracions ni se superin els aforaments establerts.
  • Per norma general, els aforaments han de garantir la distància de 2,5 metres quadrats per persona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa