Barcelona, en “perill alt” per pluges

La capital catalana es troba en el tercer nivell de sis pel que fa a risc d'inundacions

Protecció Civil va activar dimarts l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions Inuncat per les pluges de la nit i matinada sobre el litoral i aquest dimecres manté en alerta el tram de costa entre Barcelona i Girona per noves precipitacions. Durant la nit han caigut més d’una vintena de litres per metre quadrat, tal com preveia el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

La predicció del Meteocat a primera hora del matí era que continuarien els ruixats de forma suau durant el matí però s’intensificarien a la tarda i vespre. Les pluges més intenses estan previstes pel litoral central i podrien afectar de forma important la capital.

Segons ha avisat l’SMC a través de Twitter, Barcelona es trobava en “perill alt” per les pluges de la matinada. A més, advertia que els aiguats anirien acompanyats de tempesta. Aquest dimecres el Meteocat preveu xàfecs “d’intensitat forta” i manté actiu l’avís de perill.

Així, Protecció Civil recomana evitar desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixar a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

S’ha contactat els ajuntaments perquè reforcin la vigilància de les zones inundables i s’ha recomanat als municipis afectats que netegin embornals, claveguerams i possibles passos d’aigua, així com que comprovin i senyalitzin els punts més conflictius de la xarxa viària municipal.

Més informació

Nou comentari