Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona duplica els vianants de matinada amb la reobertura de l’oci nocturn
  • CA

La reobertura de l’oci nocturn després que per Nadal es tanqués per frenar l’expansió de la Covid ha comportat la recuperació de la vida nocturna a la ciutat, i això s’ha traslladat directament en una presència de persones al carrer molt més elevada que abans de la reobertura. Així ho constata un estudi elaborat TC Group Solutions, que ofereix dades de trànsit de vianants en sis capitals de l’Estat entre les 10 de la nit i les 7 de la matinada de tots els dissabtes d’aquest any 2022.

A les 6 del matí del passat diumenge, hora en què moltes discoteques acostumen a tancar les portes, el nombre de persones que recorrien els carrers de Barcelona a punt va estar de duplicar el del cap de setmana anterior, assenyala l’estudi. I de fet, la franja que va de 6 del matí a 7 es va registrar un increment del 89,9%-, però el cert és que si mirem la nit en conjunt, només va implicar una pujada del +3,6% en el nombre de persones que van transitar per la capital catalana. Però si es comparen aquestes xifres amb les de principis de gener, amb el toc de queda vigent, “l’augment de transeünts en la franja horària nocturna és del 65% en tan sols un mes i mig”, remarca l’estudi.

569 dies de tancament total i 135 de funcionament molt limitat des del març de 2020. Aquest és el balanç que ha fet l’oci nocturn fins a la seva reobertura l’11 de febrer. Aquella nit, moltes discoteques van exhaurir entrades i va tornar la imatge de llargues cues per accedir-hi. Un 80% de les sales de Barcelona van obrir portes. Des d’aquest dia, les discoteques obren sense restriccions d’aforament, limitació d’horaris ni necessitat de presentar el certificat covid per entrar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa