Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona destina 400.000 euros a ajut per a Síria, els territoris kurds, Líbia i el Iemen

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta setmana subvencions específiques per a projectes d’ajuda humanitària que atendran població civil en territoris de la Mediterrània i de l’Orient Mitjà que actualment estan en guerra o amb conflictes armats vigents. Les subvencions aprovades sumen un valor total de 400.000 euros i seran destinades a parts iguals per a quatre projectes diferents que desenvolupen Metges del Món a Síria, la Fundació Save The Children en territoris kurds i, per partida doble, el Comitè Català per als Refugiats – Catalunya amb ACNUR al Iemen i a Líbia. Els projectes, aprovats per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, s’han atorgat a entitats prèviament acreditades per l’Ajuntament de Barcelona com a expertes en acció humanitària i emergències.

Atenció primària de salut al nord-est de Síria

El projecte de Metges del Món a Síria s’executarà al nord-est del país, una zona molt afectada pels darrers conflictes del mes d’octubre que han provocat el desplaçament forçat de moltes persones. En un context en què els centres sanitaris han estat objecte dels atacs de les forces armades turques, alguns d’aquests centres de salut que es troben a primera línia s’han vist obligats a reduir considerablement els serveis disponibles i a obrir-ne d’altres. L’objectiu del projecte és reforçar les capacitats de les autoritats locals sanitàries per a assegurar els serveis d’atenció primària i primers auxilis en els centres sanitaris identificats, incloent també salut sexual i reproductiva, salut mental i suport psicosocial.

S’estima que la població de les àrees de salut cobertes pels centres objecte d’aquest projecte és de 204.000 persones (entorn a 122.000 dones i 82.000 homes), essent el 30% menors de 5 anys.

Protecció dels infants al camp de Bardarash

El projecte de la Fundació Save The Children als territoris kurds vol donar protecció i educació a nens i les seves famílies que, afectats pel conflicte en el nord-est de Síria, han fugit dels darrers enfrontaments cap a la regió kurda d’Iraq i es troben actualment instal·lats en el recentment reobert camp de Bardarash. L’objectiu del projecte és assegurar l’accés a l’educació en contextos d’emergència, suport emocional, serveis bàsics i protecció d’infants refugiats i/o desplaçats en la regió kurda d’Iraq. Es preveu atendre 590 persones: 390 infants (195 nenes i 195 nens) i 200 adults (100 homes i 100 dones), principalment persones síries del grup ètnic kurd, refugiades en el camp de Bardarash.

Kits de refugi a la població iemenita

L’objectiu del projecte al Iemen d’ACNUR és proveir a la població desplaçada iemenita (275 famílies equivalents a 1.925 persones) que viu en assentaments informals de les governacions d’Al-Hudaydah i Sana’a de kits de refugi i articles no alimentaris bàsics d’emergència, segons estàndards internacionals i en quantitats suficients per al seu ús domèstic. Es preveu distribuir 275 kits d’articles no alimentaris, conformats cadascun pels següents articles: 7 matalassos, 7 mantes i 2 estoretes, 1 set d’utensilis de cuina (7 gots, 7 plats, 7 bols, 1 olla/paella, 7 forquilles, 7 ganivets, 7 culleres, 1 cassó, 1 cullera de pal, 1 ganivet de cuina i 1 fregall), 1 làmpada solar, 2 bidons per al transport d’aigua o, si escau, de querosè.

Articles d’emergència per a desplaçats a Trípoli

El projecte d’ACNUR a Líbia té per objecte reforçar la protecció de les persones refugiades, les sol·licitants d’asil i les persones desplaçades internament a Líbia mitjançant la prestació de serveis essencials i el reforç dels mecanismes de prevenció. La implementació del projecte es concreta en el lliurament d’articles no alimentaris per a 3.600 persones (600 famílies) situades en assentaments urbans espontanis i informals a Trípoli. Concretament, està previst distribuir 600 lots conformats per: 1 set d’utensilis de cuina, galleda de plàstic, 6 matalassos, 6 mantes, 6 estoretes, 1 làmpada solar, 1 bidó de 10 litres, lona de plàstic, kit de cures de bebè, kit d’higiene, i kit d’higiene íntima femenina. Els criteris de selecció que s’apliquen a l’hora de donar prioritat dins de l’emergència a un grup determinat de titulars de drets són els de vulnerabilitat i de gènere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa