Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona demana a l’Estat modificar la llei per castigar la reincidència en els furts

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha traslladat avui al secretari d’estat de Seguretat, Rafael Pérez, la petició per modificar la llei i castigar la reincidència en els furts. El màxim responsable polític de la policia a la capital catalana ha aprofitat la visita a Madrid, on ha anat a declarar com a testimoni a l’Audiència Nacional al judici contra Trapero, per reunir-se amb Pérez. 

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, es reuneix amb el secretari d'estat de seguretat / Ajuntament de Barcelona

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, es reuneix amb el secretari d’estat de seguretat / Ajuntament de Barcelona

En concret, Batlle ha demanat un canvi en l’article 235.1.7 de la llei orgànica 10/1995 perquè els delictes lleus també incloguin l’agreujant per reincidència. Amb una modificació legislativa els lladres amb tres antecedents per furt –robatoris d’objectes valorats en menys de 400 euros– podrien ser condemnats a presó, ja que fins ara només se’ls impusa una multa. Això es va donar des del 2015, quan es va canviar el Codi Penal per castigar la reincidència en delictes lleus, fins l’estiu de 2017. Va ser llavors quan el Tribunal Suprem va tombar l’aplicació del nou Codi Penal i va prohibir que la reincidència en els furtadors els pogués portar a presó. 

La intenció del consistori és aconseguir que després de cometre diversos furts, els jutges puguin enviar els lladres a presó. Per a això, la llei s’hauria de modificar per aconseguir que es torni a aplicar el Codi Penal com es va fer fins que el Suprem ho va prohibir. 

Batlle també ha presentat la postura de l’Ajuntament a la presidenta de la comissió d’Interior al Congrés dels Diputats, Ana Maria Botella. El tinent d’alcadia de Seguretat també ha sol·licitat un canvi en la llei orgànica de forces i cossos de seguretat per permetre la col·laboració entre policies locals de municipis de l’AMB, segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat. 

Nou comentari

Comparteix