Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, una de les ciutats més atractives per “viatjar responsablement”

Viatjar és una de les activitats que la població, en general, més gaudeix. Ara bé, cada vegada més apareix la preocupació de fer-ho de manera el màxim sostenible possible. De fet, segons un estudi de l’agència de viatges en línia Kayak, un 41% dels viatgers espanyols afirmen “voler viatjar de forma més responsable”, però no saben com fer-ho. Per aquest motiu, Kayak ha presentat avui l’Índex de Ciutats per Viatgers Responsables del 2023, un rànquing que ordena les ciutats estudiades segons si són més responsables mediambientalment o menys. I Barcelona ocupa una posició força elevada al llistat.

La capital catalana es troba en la posició 31 del rànquing en el qual analitzen 167 ciutats d’una seixantena de països diferents. Les altres dues ciutats d’Espanya que acompanyen Barcelona en el llistat de millors ciutats per viatjar responsablement són Madrid i Màlaga, que ocupen la posició 60 i 62 respectivament.

Per establir un ordre de “millor a pitjor”, l’agència de viatges s’ha basat en diversos aspectes relacionats amb la sostenibilitat, com ara l’acreditació de carboni amb la que compten els aeroports de les ciutats -en cas que en tinguin-, com és el trànsit local, és a dir, si és exclusiu per vehicles privats o si també té una bona xarxa de transport públic, trams de circulació habilitats per bicicletes, etc. I, finalment, una de les qüestions que es posen molt en valor per situar les ciutats en aquest rànquing és la qualitat de l’aire que es respira al nucli urbà.

Èxit europeu

Les deu primeres posicions corresponen a ciutats europees. De fet, la primera posició, i per la qual se la considera la més “responsable” és Rotterdam, als Països Baixos. Segons afirma Kayak en el seu informe, aquesta posició es justifica gràcies a “l’avançat sistema de gestions del carboni que té l’aeroport, el gran nombre l’oferta d’habitatge a preus raonables, la immensa longitud de rutes ciclistes i la gran xarxa ferroviària urbana”. La segona posició és per Amsterdam, una ciutat veïna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa