Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament busca negocis i projectes culturals per als 36 locals comprats
  • CA

Nova fase en el projecte Amunt persianes de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori està buscant negocis i projectes culturals per activar els 36 locals adquirits a principis d’any en el marc d’aquesta polèmica iniciativa, que va acabar amb l’administració renunciant a la compra de 14 establiments del barri de les Corts.

L’executiu barceloní ha posat en marxa dues convocatòries per captar projectes per aquests nous locals municipals en planta baixa. En total, l’administració ha tret a concurs 36 espais, nou dels quals ubicats al districte barceloní de Ciutat Vella i la resta repartits per la resta de districtes de la ciutat.

Segons informa l’Ajuntament en un comunicat, l’objectiu de la iniciativa és facilitar l’impuls i consolidació de projectes econòmics a la ciutat que puguin beneficiar-se de lloguers per sota del preu de mercat, i altres condicions avantatjoses, per tal de dinamitzar el comerç als barris. En aquest sentit, l’administració pretén seleccionar projectes econòmics, comercials, culturals o socials que siguin viables econòmicament i que funcionin com a motor, és a dir que puguin generar sinergies amb el barri i tinguin un impacte positiu en l’entorn.

Lloguers per sota del preu de mercat

Els lloguers d’aquests locals poden estar entre un 30% i un 50% per sota dels preus de mercat, segons els casos, i amb uns contractes d’un màxim de fins a 10 anys de durada. En la convocatòria hi ha 23 locals per sota dels 400 metres quadrats i quatre locals grans que van entre els 400 i els 1.000 metres quadrats. Pel que fa al concurs per a projectes culturals, l’oferta inclou nou locals, entre els quals tres espais dins del recinte Palo Alto.

El termini de presentació de projectes estarà obert fins al 20 de gener de 2023 i es preveu resoldre aquesta primera convocatòria i poder adjudicar els locals abans de l’estiu de 2023. Per altra banda, la iniciativa Amunt persianes també contempla un servei d’intermediació per a la instal·lació d’activitat econòmic en locals privats buits. Es tracta d’un servei de connexió entre propietats i persones que cerquen locals per implantar activitat econòmica. Es dirigeix a propietats que porten més d’un any tancats i emprenedors i empresaris interessats a llogar-los en condicions avantatjoses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa