Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona blinda la gratuïtat del menjador i el lleure dels alumnes vulnerables

El Consorci d’Educació de Barcelona ha presentat un pla de xoc contra la segregació a les escoles de la ciutat. Amb la nova iniciativa es tindrà més en compte les necessitats de l’alumnat vulnerable i es millorarà la distribució dels nens en els centres educatius. També s’oferirà a la canalla en situació de vulnerabilitat la gratuïtat dels serveis de menjador, activitats extraescolars esportives, activitats d’estiu i quotes d’escolarització, tant en centres públics com en concertats. 

En aquesta línia, s’han aprovat nous criteris pel que fa a l’assignació de matrícula viva, que fa referència a l’arribada d’alumnes durant el curs. Amb el nou pla, no s’assignarà el centre en funció d’on hi hagi places lliures sinó que es buscarà una manera més equitativa de dur-ho a terme. Així s’evitarà que tots els alumnes nouvinguts acabin als mateixos col·legis.

“La distribució equilibrada” que defensa el Concorci d’Educació prioritzarà també, tant en els casos de P3 com en els de 1r d’ESO, l’escolarització dels germans en el mateix centre. En el cas de l’educació primària i infantil, a més, es posarà èmfasi en garantir que hi hagi un màxim de 500 metres de distància entre l’escola i el domicili de l’alumne però l’ens educatiu afegeix que, si no és possible, s’assignarà el següent col·legi més proper. 

Segons el recompte del consorci –participat per la Generalitat i l’Ajuntament– de cara a l’any vinent es preparen 831 places per a P3 i 843 per 1r d’ESO on s’ha detectat, juntament amb els Serveis Socials, una situació de vulnerabilitat. Un pla que busca donar continuïtat al projecte engegat el curs passat. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa