Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recull en un arxiu històric les experiències veïnals durant el confinament
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament un dispositiu per documentar i conservar les vivències personals i col·lectives de la ciutadania en els dies de confinament com a part de la història recent de la ciutat. La Regidoria de Memòria Democràtica i l’Arxiu Municipal de Barcelona promouen la creació d’aquest nou arxiu de memòria popular, com ja es va fer després de l’atemptat de la Rambla o l’1 d’Octubre de 2017.

La iniciativa, en la qual també ha col·laborat l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), recollirà testimonis del confinament en primera persona per “garantir el dret de la ciutadania a construir la seva memòria col·lectiva”, ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat. De la mateixa manera, s’ha obert un espai virtual a la web de participació ciutadana decidim.barcelona, anomenat Memòries del confinament, on la ciutadania pot explicar les seves experiències a través del format escrit, fotogràfic, imatges, vídeos o música.

“Els testimonis seran tractats com documents d’interès per a la Ciutat, seran degudament classificats i configuraran l’arxiu popular del confinament”, ha assegurat el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa. També ha avançat que “es podran consultar les donacions a les 48 hores de la seva cessió” i que “evidentment l’arxiu serà públic”. “Treballarem perquè sigui obert i consultable des de casa”, ha afegit. El consistori preveu mantenir la recollida de material un cop s’aixequi el confinament, “amb el convenciment que la memòria del confinament ha de ser el resultat de totes les memòries individuals i no els missatges llançats des de les administracions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa