Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, al podi de les ciutats estatals amb millor nivell d’anglès
  • CA

Barcelona és la tercera ciutat de l’Estat amb millor nivell d’anglès, només per darrera de Vigo i Coruña. Acte seguit apareixen altres ciutats importants com ara Bilbao o Madrid. Tarragona, per la seva banda, se situa sisena al rànquing i se situa com la segona ciutat catalana amb més domini d’aquesta llengua.

Són dades que s’han extret de l’EF EPI 2022, que marca l’índex de nivell d’anglès que realitza cada any EF Education First. Catalunya obté 581 punts en aquest rànquing, xifres que la mantenen al segon esglaó del podi estatal. Galícia encapçala la classificació i el País Basc i Cantàbria, amb 577 i 576 punts respectivament segueixen de prop Catalunya.

Les ciutats amb pitjor nivell d’anglès

Per la seva banda, comunitats espanyoles com Extremadura, La Rioja o Castella-La Manxa cauen al pou i se situen com les que pitjor nivell d’anglès tenen. Pel que fa a les ciutats, el panorama canvia lleugerament; Les Palmes de Gran Canària, Múrica i Valladolid són les que pitjor surten parades a la classificació.

Per països, l’estudi situa Espanya al lloc 33 de la classificació. Millora les dades respecte altres anys, però segueix estancada a les posicions de la cua. L’estudi esmenta que tres dels països de la Unió Europea amb més recursos econòmics, Espanya, França i Itàlia, tenen un nivell molt inferior al dels països veïns. Alemanya, en canvi, trenca aquesta tendència i sí que aconsegueix entrar al top 10 de la classificació.

El nivell europeu creix

La tendència a les zones mediterrànies és oposada a la de la resta del continent europeu. El nivell d’anglès a Europa a crescut 6 punts de mitjana respecte de l’any passat. Països com Rússia, Turquia Ucrània o Itàlia han sigut els que més han crescut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa