L’Ajuntament de Barcelona ha activat el pla d’actuació municipal per a risc d’incendis forestals en fase d’alerta davant l’activació per part de la Generalitat del nivell 3 del Pla Alfa a la comarca del Barcelonès i altres punts del país, i de diversos incendis forestals produïts al territori català. Aquest divendres és el dia amb més risc d’incendi forestal a la ciutat en el que portem d’any, per aquest motiu els vuit parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta davant l’alta possibilitat que es pugui produir un incendi en massa forestal.

En aquest sentit, des de l’activació de l’alerta s’han augmentat el recursos destinats al Parc de Collserola. Es demana màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i es recorda que des del passat 15 març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

Campanya forestal intensa

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjans de setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor a la ciutat.

Els equips estan desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Nou comentari

Comparteix