Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
60.000 persones de Barcelona decideixen formar-se en l’àmbit digital
  • CA

Barcelona Activa ha format més de 60.000 persones en competències digitals en els darrers tres anys. Així ho ha explicat el consistori, que ha fet balanç de les actuacions que s’emmarquen en el pla ‘Barcelona Ciutat de Talent’. Els cursos d’aquest organisme són claus, sobretot per aquells que volen ampliar coneixements digitals, bàsics per optar a qualsevol feina d’avui dia. De fet, segons informa el consistori, 4 de cada 10 persones que s’han beneficiat d’aquest curs tenen entre 41 i 54 anys i més d’un 30% estan a l’atur. Enguany, a més, un 63% de les formacions han estat pensades per dones.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat en un acte celebrat aquest dilluns el compromís de l’Ajuntament amb el talent en tots els sentits i, per això, en els darrers anys s’ha fet una “aposta decidida per la formació tecnològica i digital”. El socialista també ha destacat altres iniciatives com les del Parc Tecnològic de Nou Barris, de la qual assegura que “és la millor mostra que és possible posar la competitivitat econòmica al servei de les persones”.

Noves sortides laborals

De totes les persones que han participat d’aquests cursos, unes 2.000 han passat per la IT Academy, un campus que ensenya a programar i permet accedir a feines qualificades dins del sector. En aquest sentit, aquesta acadèmia ha generat l’11% dels tècnics informàtics que treballen a la ciutat, segons diuen des de l’Ajuntament.

El consistori també assegura que ja ha assolit una part dels objectius fixats quan va començar l’estratègia de talent digital per combatre les bretxes tecnològiques i de gènere. En aquest sentit, les dones representen un 40% de l’alumnat de la IT Academy.

Acte de presentació dels resultats de l'estudi de Barcelona Activa aquest dilluns / Barcelona Activa
Acte de presentació dels resultats de les iniciatives de Barcelona Activa aquest dilluns / Barcelona Activa

Inversió de 20 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit 20 milions d’euros entre 2019 i el primer semestre de 2022 en formació digital dels ciutadans de la ciutat. En aquest sentit, Barcelona Activa fa gala de les formacions dissenyades per a empreses i comerços i els posa com a exemples d’accions que contribueixen a la transformació digital de l’economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa