Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà una marxa solidària per a visualitzar l’endometriosi
  • CA

El diumenge 12 de setembre en l’espai esportiu La Campa (La Taxonera) se celebrará la primera edició de “Que marxi l’endometriosi”, un esdeveniment esportiu amb la finalitat del qual és servir de plataforma per a difondre, conscienciar i donar visibilitat a l’endometriosi.

Es tracta d’una malaltia crònica, sense tractament específic, de la qual es disposa de poques dades científiques i que afecta entre un 10 i un 15% de les dones en edat fèrtil. Es calcula que aquesta afecció la pateixen 2 milions de dones a l’Estat i més de 175 milions a tot el món.


L’esdeveniment compta amb el suport de la Fundació Clínic de Barcelona i els beneficis es destinaran íntegrament a la recerca biomèdica sobre endometriosi que duu a l’Hospital Clínic de Barcelona.

“Hem optat per la marxa perquè entenem que una prova atlètica porta a un perfil molt ampli de la població. Proposem que les persones que participin “marxin” uns metres, entre 300 i 1.000. Encara que ens hem posat com a objectiu cobrir 1.000 km, el principal objectiu és donar visibilitat a la malaltia i recollir fons per a la recerca. Se sumaran els quilòmetres recorreguts entre totes les persones que participin. L’esdeveniment està obert a totes les edats i condicions”, explica Núria Osorio, presidenta de l’Associació ENDODANCE: Ballem per l’endometriosi.

En aquesta primera edició ja han mostrat el seu suport nombroses persones del món de la cultura, l’esport i la comunicació. La model Judit Mascó, l’artista i presentador Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, l’exjugador del FCB Xavi Hernández o l’actor i director Santiago Segura són només algunes de les persones que han col·laborat realitzant un vídeo promocional de l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa