El Barça i el superordinador MareNostrum controlaran els moviments dels assistents al Camp Nou

Treballen en un sistema intel·ligent, finançat la Unió Europea, per gestionar millor els fluxos de persones i reaccionar més ràpid

El Futbol Club Barcelona (FCB) i el Centre Nacional de Supercomputació (BSC) estan treballant en un sistema intel·ligent per analitzar i gestionar millor els fluxos de persones a les instal·lacions del club en temps real. El nou sistema incorpora tècniques d’intel·ligència artificial i de l’Internet de les coses i ha rebut finançament europeu. 

Monitoritzarà al Camp Nou, al Palau Blaugrana, l’Estadi Johan Cruyff, el Campus Barça i el Museu i Barça Store. També simularà els moviments habituals del públic en aquests espais, el que permetrà a el club assajar possibles respostes davant de situacions previsibles o “incidències”.

En un comunicat aquest diumenge, el FCB ha informat que aquesta iniciativa forma part del projecte europeu IoTwins, a què la Comissió Europea ha dedicat 16 milions d’euros per fomentar l’alta tecnologia en la petita, mitjana i gran empresa europea. En el disseny i tractament d’aquestes dades intervindrà el superordinador MareNostrum del BSC, que combinarà disciplines punteres com la intel·ligència artificial, la supercomputació i l’edge computing.

Les dades serviran a l’FCB per gestionar la seguretat en els seus espais, però també per ubicar els estands, taquilles i locals de restauració en aquells llocs on “millorin el negoci i l’experiència” de les prop de 4 milions de persones que visiten les instal·lacions del club cada temporada. El projecte es troba en fase de recollida de dades, es desenvoluparà al llarg dels pròxims 36 mesos i entrarà en fase de proves a mitjans de 2021, segons els seus promotors.

Nou comentari