“Atemptat contra l’expressió de gènere”. Així defineix el que ha passat aquest dissabte a la nit a un bar de Barcelona el president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, tenint en compte la denúncia d’un jove. Tot per portar arracades. “El que han fet és absolutament il·legal”, assegura Rodríguez.

La llei 11/2014, per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, tipifica com a infracció greu “impedir a una persona, d’una manera intencionada, la realització d’un tràmit o l’accés a un servei públic o establiment obert al públic per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere d’aquesta persona”. I això és el que ha passat, ha denunciat l’afectat, Aleix Bertomeu.

A través d’un fil de Twitter, Bertomeu ha assegurat que ha patit una “denúncia sexista” i ha assenyalat al bar La Traviesa, al barri de Sant Gervasi – Galvany.

“Quan ens va tocar entrar em van dir: ‘si no et treus les arracades, no entres’“, explica Bertomeu al TOT Barcelona. Indignades, les amigues del noi van preguntar al treballador del bar en qüestió, que decidia qui accedia a l’establiment, si elles també se les havien de treure. “La normativa només s’aplica a nois”, va ser la seva resposta, rememora l’afectat. En aquell moment, la sorpresa i la indignació del grup va ser monumental. “Em vaig quedar molt parat, sé que aquestes coses passen, però no m’ho esperava”, explica. “En aquell moment vam decidir marxar. No volíem intentar entrar a un lloc on hi ha aquestes normes”, afegeix.

L’Ajuntament ja ha activat el protocol d’actuació

L’Ajuntament de Barcelona ja ha activat el protocol d’actuació davant d’aquests incidents que atempten contra la integritat de les persones LGTBI. L’OCH explica a aquest diari que la Generalitat també està al corrent de la situació.

“Decepció i impotència”. Aquest és el sentiment que sent Bartomeu davant la situació que ha patit aquest dissabte a la nit. De totes maneres, alerta que no és un fet aïllat. “El sexisme, el racisme i l’homofòbia d’aquesta zona determinada de Barcelona és molt recurrent i les persones com jo no ens sentim segures”, ha denunciat.

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha aprofitat el que ha succeït per demanar a les administracions públiques sancions més dures a l’hora de condemnar les vulneracions de drets del col·lectiu LGTBI. També han comunicat els fets al Síndic de Greuges de Barcelona.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Nando. a novembre 15, 2021 | 03:55
  Nando. novembre 15, 2021 | 03:55
  Des de quan que un home porti arrecades, és sinónim de ser homosexual? Ja fa décades que els homes porten arrecades amb normalitat, si en aquell local no ho permeten serà perquè tenen el seu propi codi de vestimenta o ves a saber, però si fos per la seva orientació, ni amb arracades o sense no el deixarien entrar. Generació de vidre que per tot s'ofen i només té en compte les seves llibertats però no la dels demés, molt infantils. Els del local, si són tan burros de perdre clientela per unes arracades, quan bona part de la població masculina en porta, doncs quan els toqui abaixar la persiana ja s'ho faran .
 2. Icona del comentari de: kim a novembre 15, 2021 | 08:40
  kim novembre 15, 2021 | 08:40
  Home amb arracada=homosexual, no ho sabia això, gràcies per informar
 3. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a novembre 15, 2021 | 08:43
  Serafi Bandarra i Grataconys novembre 15, 2021 | 08:43
  Nom de aquet bar
 4. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 15, 2021 | 08:46
  ciutadà novembre 15, 2021 | 08:46
  Pel que ens demostren les pintures de l'época, Shakespeare en portava, d'arrecades.
 5. Icona del comentari de: Jou a novembre 15, 2021 | 18:08
  Jou novembre 15, 2021 | 18:08
  Porto arracades i no soc homosexual, però, poder el millor que li hi ha pogut passar és no entrar-hi a una cova com aquesta. Ves a saber quina gentola hi deu anar. En tot cas que serveixi per fotre merda sobre aquest cau de merda i que el tanquin com més aviat millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa