Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La bandera groga torna a totes les platges de Barcelona
  • CA

Les platges de Barcelona tornen a lluir amb la bandera groga. La tempesta que aquest diumenge va assotar la capital catalana no només va obligar a hissar la bandera vermella al litoral barceloní, sinó que també ha fet estralls que encara són patents 24 hores després.

Aquest dilluns les platges han mantingut el nivell mitjà d’alerta per la mala qualitat de l’aigua, que no prohibeix explícitament el bany, però que sí que obliga els banyistes a extremar les precaucions. Cal recordar que una situació similar ja es va viure a mitjans d’aquest mes d’agost, quan després d’un altre episodi de pluges intenses també es van hissar les banderes grogues a les platges barcelonines per la mala qualitat de l’aigua del mar.

Les banderes grogues també van onejar totes les platges del litoral de la ciutat a principis d’agost, quan una altra tempesta va afectar aquest part de la costa catalana, obligant inclús a treure la bandera vermella en zones com Badalona, per exemple.

La freqüència amb la qual s’estan produint aquest episodis de mala qualitat de l’aigua són la constatació més evident de la fragilitat del sistema de drenatge i de canalització, que semblen col·lapsar cada cop que plou en abundància al litoral barceloní. En algunes ciutats com el municipi veí de Badalona, la situació és encara més crítica, ja que pràcticament cada cop que plou es produeixen vessaments d’aigües residuals al mar que provoquen deixen les platges afectades durant diversos dies.

Per què es posa la bandera groga?

Cal recordar que es posa bandera groga per diverses raons: si hi ha la presència d’onades que compliquen el bany, també quan hi ha corrents d’aigua mitjanament forts i quan hi ha una tempesta o fenòmens meteorològics que compliquen la vigilància dels socorristes. O com en el cas d’avui, que l’aigua està bruta o la sorra en mal estat, però també quan hi ha presència de meduses o animals marins que puguin ser potencialment perillosos per a les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa