Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una balena i una oreneta, els nous jocs singulars que s’estrenen a Nou Barris i l’Eixample
  • CA

Els veïns de la Guineueta (Nou Barris) i Sagrada Família (Eixample) ja han estrenat les dues àrees de joc infantil “singulars” que faltaven per obrir al públic, després de l’accidentada posada en funcionament del ‘pop’ del parc de la Pegaso (Sant Andreu) aquest estiu. Aquesta vegada es tracta d’una gran balena i d’una oreneta de fusta, instal·lades respectivament al Parc Central de Nou Barris i als Jardins de la Indústria.

Els tres són fruit del Pla de Joc 2020-2030 i van tenir un primer precedent, més modest, a la plaça del Sol. L’Ajuntament preveu crear una nova zona de joc emblemàtica l’any vinent a l’avinguda Meridiana, a l’alçada del districte de Sant Martí, però encara no n’ha fet pública la temàtica. El pop de la Pegaso, però, va fer començar el programa d’espais de joc amb molt mal peu: primer el tobogan es sobreescalfava i cremava als nens i després va perdre un ull per un acte vandàlic.

El pop gegant del parc de la Pegaso, la nova zona de joc infantil / ACN

El pop gegant del parc de la Pegaso, la nova zona de joc infantil / ACN

Una balena per nens de 3 a 12 anys

La balena noubarrienca està formada per dues grans estructures, que simbolitzen un grup de cetacis nedant junts. Els infants s’hi enfilen i hi troben diferents jocs integrats en el conjunt, com tobogans, un laberint, hamaques de cordes, una zona escalable o un vaixell col·lectiu, un joc del telèfon i una aleta mòbil per balancejar-se. Poden jugar-hi infants de 3 a 12 anys i també nens i nenes discapacitats. Al voltant hi ha altres elements de joc, com peixos de fusta, una tirolina o dos llits elàstics, tots decorats seguit la temàtica de l’ecosistema marí. 

Una nena es llança en tirolina amb la balena del Parc Central de Nou Barris al fons / Ajuntament de Barcelona

Una nena es llança en tirolina amb la balena del Parc Central de Nou Barris al fons / Ajuntament de Barcelona

Ha costat al voltant d’un milió d’euros. Els alumnes de les escoles Calderón de la Barca i Àgora i els infants de l’Esplai Guineueta han influït en el disseny a través d’un procés participatiu, explica el portal NouBarris.net. Van demanar, per exemple, que els jocs dins la balena permetessin explorar, escalar, saltar i lliscar.

L’oreneta que ha renovat els jardins

L’oreneta estrenada als Jardins de la Indústria –entre  els carrers Indústria, Marina i Sant Antoni Maria Claret– és més petita que la balena, però ha servit de punta de llança de la renovació de tot l’espai amb més mobiliari urbà i vegetació. L’ocell està fet de fusta natural i l’acompanyen altres elements com orenetes més petites, cabanes de fusta o ovelles.

El conjunt suposa una àrea de joc accessible de 1.500 m2, on la mainada pot lliscar, gronxar-se, enfilar-se, fer equilibris, saltar, experimentar, amagar-se i relaxar-se. Una part de l’espai és per a infants de fins a 5 anys i està envoltat d’una tanca sense portes, mentre que la resta és apta per a nens de qualsevol edat i no té cap tancament. 

La nova oreneta de l'àrea de joc singular dels Jardins de la Indústria / Ajuntament de Barcelona

La nova oreneta de l’àrea de joc singular dels Jardins de la Indústria / Ajuntament de Barcelona

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Moby Dick a octubre 31, 2019 | 15:10
    Moby Dick octubre 31, 2019 | 15:10
    I aquest peix, algú sap què ha costat?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa