Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Avís preventiu a Barcelona per la desena onada de pols africana del 2022

El Departament d’Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules en l’ambient atmosfèric als 40 municipis que conformen la Zona de Protecció Especial de la conurbació de Barcelona. I ho fa en el marc de la desena onada de pols africana que es registra des que va començar el 2022. I d’aquestes, quatre han obligat les autoritats a activar un avís preventiu.

Els municipis afectats són Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

Quan s’activa el protocol i què podem fer nosaltres

La fase d’avís preventiu es posa en marxa quan en dues estacions o més de la XVPCA a l’àrea metropolitana se supera el valor de mitjana de 50 µg/m³ diaris de PM10 i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells. I què podem fer els ciutadans? S’aconsella regular la climatització de les llars: a l’estiu pujar la temperatura del termòstat de la llar i baixar-la a l’hivern. Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa… i evitar-ne les purgues i les arrencades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres d’aquestes calefaccions.

Pel que fa a la mobilitat, s’anconsella realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic i si és possible, “treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l’empresa, més a prop de casa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní fastiguejat. a maig 17, 2022 | 12:43
    Barceloní fastiguejat. maig 17, 2022 | 12:43
    Algunes de les recomanacions son semblans a que ens receptessin fetges de mosquit. Mol propi de les autoritats municipals que tenim.

Nou comentari

Comparteix