L’exclusió financera a Barcelona ha arribat a un altre nivell. La capital catalana ha perdut en els últims quatre anys més d’un terç dels caixers que tenia a la via pública. Aquestes xifres impliquen que des del 2018 hi ha prop de 19.000 avis barcelonins que han perdut el seu caixer de proximitat.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Barcelona, almenys 18.722 persones de més de 75 anys no disposaven el 2021 d’un caixer a menys de cinc minuts a peu del seu domicili. En xifres generals, això es tradueix en una reducció en els últims quatre anys del 40% dels caixers a la via pública que hi havia a la ciutat.

La regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha explicat aquest dimecres en el marc de la comissió d’Economia i Hisenda del consistori barceloní que el govern municipal està treballant amb les diferents entitats bancàries implicades per tal de trobar una solució per aquelles zones de la capital catalana que s’han quedat sense un caixer de referència. De fet, una de les propostes que està estudiant l’executiu és la possibilitat d’instal·lar aquests caixers en edificis públics.

Sense acostament de postures

La voluntat del consistori de recuperar aquests caixers perduts, però, no sembla haver tingut “massa receptivitat” -en paraules de Ballarín- per part dels representants de les entitats bancàries, que no semblarien disposats a canviar la política de centralització que han dut a terme en els darrers anys. En aquest sentit, el govern municipal insisteix que no pagarà de fons públics la instal·lació d’aquests caixers, ja que considera que aquest servei forma part de l’activitat que haurien de realitzar les mateixes companyies. D’aquesta manera, si ambdues parts formalitzessin un acord perquè diferents edificis públics alberguessin aquest servei, la inversió per muntar l’estructura hauria d’anar a càrrec de les entitats implicades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a juny 16, 2022 | 09:29
    en fi juny 16, 2022 | 09:29
    els bancs son pitjor que la pandèmia del covid, està molt bé que pretenguin guanyar diners, però aquesta desatenció personal, sobretot de la gent gran, passa de taca d'oli, son una colla d'irrespectuosos, sobretot els de la caja, que et cobren per respirar dins l'oficina, ara que els del sabadel, no es queden curts dit això la kolau no ha fet res en aquest quatre anys, res de res, bé per no trencar amb la seva tònica

Nou comentari

Comparteix