Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’activa el primer avís de l’any per contaminació de partícules a Barcelona
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el ‘Protocol d’actuació per episodis ambientals d’elevada contaminació atmosfèrica. L’ens avisa de forma preventiva d’un augment significatiu de partícules PM10 a causa de l’arribada de pols africana i que les condicions de dispersió no milloraran significativament en els pròximes hores. La fase d’avís preventiu, la que tot just s’acaba d’activar, es posa en marxa quan dues o més estacions la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) a l’AMB superen els 50 µg/m³ de PM10 de mitjana diària i la previsió a 24 hores no indica una millora. En aquest cas, l’AMB avisa que els nivells se superen en 3 de les seves estacions.

Les recomanacions de l’AMB

I què comporta l’activació d’aquest pla? L’AMB recomana un seguit d’accions a la ciutadania i les indústries per tal de tenir precaució. En l’àmbit de les obres, per exemple, l’AMB incrementa la freqüència d’aplicació de reg i de neteja de les seves obres i, al mateix temps, recomana a la resta de reformes que facin el mateix. També reduiran els desplaçaments dels vehicles i maquinària de les obres, així com el temps que estan en funcionament. I encara algunes mesures més. L’AMB garantirà que els vehicles i el material quedi tapat correctament i reduirà al màxim els treballs de moviments de terres.

També es recomana trajectes a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic o compartir vehicles. D’aquesta manera, es recomanen les mesures típiques per reduir la contaminació, com ara una conducció eficient o utilitzar vehicles que generin menys emissions. També es demana regular la climatització de les llars.

Badia demana a la resta d’ajuntaments que conscienciïn la ciutadania

El vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia, i el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, han enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l’activació de les mesures previstes al Protocol i els animen a prendre mesures per conscienciar la ciutadania a actuar per reduir la contaminació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa