Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Auxilien un veler que navegava sense control pel port de Barcelona

Acció de rescat al port de Barcelona. Tal com ha informat l’ACN, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va rescatar el passat 31 d’agost un veler al qual se li havia trencat el pal major i navegava sense control pel port. Els fets es van produir durant un servei de prevenció rutinari de l’Institut Armat, quan dos agents van localitzar un veler amb la bandera francesa que es movia de manera erràtica. El patró del vaixell estava nerviós.

Davant d’aquest panorama, els agents es van aproximar a l’embarcació per ajudar. Allà van veure com el pal, d’aproximadament 10 metres d’alçada, s’havia trencat i estava enganxat a l’embarcació. Hi havia el risc que les cordes s’enredessin a l’hèlix del motor. Els agents, per part seva, van agafar el control de l’embarcació i van redirigir-se al moll per tal de recuperar el màstil i assegurar les cordes. L’incident es va produir a la bocana d’entrada i sortida d’embarcacions del Reial Club Nàutic, per on naveguen nombrosos velers i iots d’esbarjo.

Tragèdia al port del Fòrum

A principis del passat mes d’agost, el cadàver d’un home va aparèixer flotant en el mar a tocar del port del Fòrum. La Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra es van desplaçar fins a la zona i, més tard, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va confirmar la mort d’aquesta persona, que es creu que estava navegant amb una embarcació privada acompanyat d’altres persones. Segons les primeres hipòtesis, l’home hauria decidit banyar-se i no hauria pogut tornar al vaixell per a causa del fort onatge. La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació perquè la víctima se la va trobar al mar. Aquest no ha estat l’únic cadàver que aquest any ha aparegut al mar. Ja en va aparèixer un el passat mes d’abril a la platja del Bogatell. Mesos abans, el passat novembre, se’n va trobar un altre a la mateixa platja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa