Els afectats pel brot de salmonel·losi en un restaurant de Barcelona, del qual no ha transcendit el nom, després de menjar una truita de patates en mal estat han augmentat fins als 29, segons ha informat aquest divendres l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) a Europa Press. Segons les últimes dades actualitzades de l’Agència, els casos han augmentat de 22 a 29 i en aquests moments hi ha 4 persones hospitalitzades a conseqüència del brot. Tot i això, l’ASPB assegura que s’està “duent a terme la gestió del brot que inclou la recerca epidemiològica i d’inspecció sanitària i la posada en marxa de mesures de control”.
El Servei d’Epiemologia està fent la identificació i seguiment de tots els 29 casos detectats i informant de les mesures de control a tenir en compte. Per part del Servei de Control Alimentari i Intervencions “el mateix dia es va informar el local que no usessin els ous i que canviessin de marca”. També s’ha dut a terme una inspecció en el local i s’han recollit mostres que s’analitzaran en el laboratori de la ASPB, que “farà seguiment” del succeït.
Infecció intestinal
L’ASPB recorda que la salmonel·losi és una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la que sol causar gastroenteritis, amb símptomes com a vòmits, febre i mal de cap, que solen ser lleus i apareixen entre un i tres dies després de la infecció, i acostumen a durar entre quatre i set dies i “desapareixen sense cap tractament”.
Per a prevenir a salmonel·losi, és necessari aplicar mesures de control i higiene en totes la cadena alimentària, des de la producció agrícola fins a la llar. Això implica una correcta higiene de mans o rentar bé els aliments. A més, també cal evitar el consum de llet, ous i carn crua o poc cuinada, entre d’altres.
Tot plegat va començar aquest passat dimarts 23 de juliol quan la propietària del local va notificar a l’ASPB un possible brot de salmonel·losis. L’origen de la infecció “sembla ser la ingesta d’una truita de patates que es va servir el 20 de juliol”, és a dir el dissabte de la setmana passada.





