Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atreure clients amb Instagram, un dels objectius dels 50.000 alumnes ‘online’ del Cibernarium

El Cibernàrium, l’equipament municipal que ofereix activitats gratuïtes per conèixer millor Internet a Barcelona, ha superat les 50.000 inscripcions per formació online des que va llançar aquest servei el juliol del 2017. Entre els cursos més demanats hi ha com atraure clientela amb Instagram, com millorar el posicionament d’una empresa en cercadors i com crear un web amb WordPress. Segons dades de Barcelona Activa, el 31% de les persones finalitza la formació i obté el certificat d’assistència, un percentatge superior a la mitjana dels ensenyaments a distància, que se situa en el 10%. L’aposta per aquest format facilita la conciliació i l’accés a qui, per distància o horaris, no pot desplaçar-se a l’edifici MediaTIC, al Poblenou, ha apuntat el primer tinent d’Alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni.

En una atenció als mitjans, el socialista ha assegurat que l’espai ha crescut molt des de la seva creació fa vint anys. A més, ha reiterat la importància del Ciberàrium com un ens supramunicipal que col·labora amb biblioteques de fora de Barcelona.

Ara la seva tasca va més enllà de millorar l’alfabetització bàsica i ofereix activitats “molt qualificades” per a empresaris, treballadors o autònoms, ha remarcat. I és que, a més dels cursos en línia mencionats, també tenen molta tirada el de creació de logotips, la millora del servei d’atenció del negoci amb ‘xat bots’ i eines per millorar la competitivitat digital. 

Segons dades del consistori, el 62% de les persones que van obtenir un certificat el 2018 són dones i la franja d’edat amb més usuaris se situa entre els 25 i els 40 anys. Els formats dels cursos són variats, des de tallers d’autoformació, classes magistrals o píndoles de curta durada i es fan en català, castellà i anglès.

Per això, Collboni ha indicat que aquestes activitats permeten l’autoaprenentatge, salvar distàncies físiques i aprofitar els mesos sense activitat formativa, com l’agost.

Totes les formacions són accessibles des del web de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) i des de la pàgina de Barcelona Treball. 

20 anys de Cibernàrium

El Cibernàrium farà vint anys aquest 2019, una fita que Barcelona Activa espera celebrar a partir del setembre, ha apuntat Paco Ramos, el director executiu de l’agència de desenvolupament local. Ramos ha assegurat estar “molt content” del servei que ha donat l’equipament tant pel que fa al la formació en línia com la resta d’activitats que ofereix. 

Darrerament, l’espai també ha iniciat el programa IT Academy per capacitar els perfils que més demanen les empreses de l’ecosistema TIC. Des de la seva posada en marxa el 2018 ha acollit més de 115 persones, el 40% de les quals eren dones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa