Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un atac informàtic obliga a aturar la venda d’entrades al Zoo i al Tibidabo
  • CA

Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha patit un atac informàtic que ha obligat a la companyia a suspendre alguns serveis de manera preventiva, com el Bicing o la venda d’entrades al Zoo, el Tibidabo i el Parc Güell. Segons ha avançat Ràdio Estel, dilluns B:SM va patir un “intent d’intrusió” en el sistema que gestionar les aplicacions d’estacionament i de mobilitat sostenible de l’empresa municipal, que va optar per bloquejar-lo i evitar perdre’n el control.

Fonts de B:SM han explicat al TOT Barcelona que només detectar-se l’intent de pirateig va desactivar durant unes hores els serveis en línia que gestiona i que els estan recuperant d’un en un per qüestions de seguretat. Les aplicacions Smou i SPRO van tornar a funcionar dilluns mateix, mentre que el Bicing també opera amb normalitat. Segons l’empresa, l’atac informàtic està “controlat i acotat” i els tècnics treballen per restablir la resta de serveis tan aviat com sigui possible.

La venda electrònica d’entrades per visitar el Tibidabo, el Zoo i el Parc Güell encara no s’ha restablert, però els barcelonins que hi vulguin anar poden adquirir-les de manera presencial sense problema.

La pàgina web per comprar entrades del Zoo no funciona

Onada d’atacs informàtics

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha anunciat aquesta setmana que prepara un pla de contingència després de l’atac informàtic que va patir la institució, ja que els serveis tècnics estimen que es pot allargar “més temps” del que estava previst. Segons ha explicat la universitat, ja tenen a punt la primera versió d’una eina que ha de permetre escanejar els equips informàtics per saber si estan afectats.

La UAB ha hagut de suspendre les classes i s’ha aplicat una quarantena a tots els equips informàtics de la universitat a l’espera que els tècnics torbin la manera de recuperar el control. Segons va explicar el centre, sovint la UAB rep atacs informàtics, però fins ara no s’havia produït una afectació tan greu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa