Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atac d’un grup d’encaputxats a un jove negre de matinada al metro
  • CA

Una escena de violència en grup va sacsejar el metro de Ciutadella la matinada de diumenge. Eren les set del matí quan unes sis persones, cinc homes i una dona, van entrar al subsòl amb les cares tapades. “Van entrar a l’estil mafiós, com si fossin matons, relata un testimoni dels fets en un àudio a què ha tingut accés el TOT Barcelona. Tot seguit, el grup d’encaputxats va localitzar un jove negre de 23 anys a qui van rodejar i colpejar fins que va quedar inconscient, segons el mateix testimoni.

Tres membres del grup d’atacants van acorralar la víctima mentre la resta apartava els tres amics que acompanyaven el jove. Quan el van tenir rodejat davant de les màquines de venda de bitllets de transport de l’estació, un dels atacants va donar un cop de puny al noi, que va quedar “K.O”, segons el testimoni. 

En aquell moment hi havia sis vigilants de seguretat al metro de Ciutadella, dos al passadís i quatre a les màquines validadores. Després de l’agressió, que va deixar “paralitzat” al personal de seguretat per la brutalitat dels fets, van intentar aturar els atacants. Quan els estaven a punt d’atrapar, però, un dels agressors es va girar i els va cridar: “Som companys! Treballem a la Vila Olímpica”.

Més endavant, segons afegeix el testimoni de l’atac, els amics del jove atacat van detallar que els agressors eren porters de dues discoteques de la Vila Olímpica. Es tractava, segons els amics de la víctima, d’una “revenja” per un problema que havien tingut aquella nit. A més, el testimoni dels fets precisa que alguns dels atacants portaven porres extensibles. 

La víctima està fora de perill

Fonts dels Mossos d’Esquadra aprofundeixen que l’atac al metro prové d’una discussió que es va viure a l’exterior d’una discoteca de la Vila Olímpica. La víctima de l’agressió i els seus amics van estar implicats en la discussió i en una baralla, que s’investiguen com a fets aïllats. Hi van haver dues persones identificades arran de la baralla, segons fonts policials. La discussió hauria estat amb personal de seguretat de discoteques de la zona, segons ha pogut saber el TOT Barcelona.

La investigació de la policia catalana, iniciada gràcies a la denúncia del jove atacat, descarta la motivació racista de l’agressió. 

Fonts del SEM confirmen al TOT Barcelona que una ambulància va atendre un jove que es trobava en estat lleu cap a les set del matí de diumenge passat al metro de Ciutadella. La víctima estava conscient i va ser traslladada al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Sant Martí.

El personal de seguretat, desbordat

El personal de seguretat del metro reclama reforços a estacions com Urquinaona o Ciutadella de matinada, ja que alerten que s’hi produeixen moltes agressions i delictes i no donen a l’abast. Fonts sindicals lamenten que han sol·licitat millores en el servei però que encara no han rebut resposta. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa