Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres anys d’internament psiquiàtric per a l’assetjador de Paula Bonet

L’assetjador de l’artista Paula Bonet ha estat condemnat a tres anys d’internament psiquiàtric. El Jutjat Penal número 10 de Barcelona considera a l’home culpable dels delictes d’assetjament i amenaces i l’interposa una ordre d’allunyament de la dona de deu anys, durant els quals no podrà acostar-se ni comunicar-se per cap via amb la víctima.

En la seva sentència, el magistrat ha tingut en compte que el condemnat pateix un trastorn mental, de manera que haurà de complir la pena imposada en un centre d’internament psiquiàtric i no a la presó. Durant aquest període de reclusió haurà de sotmetre’s a un tractament mèdic.

El jutge, però, sí que considera l’home culpable d’un delicte de trencament continuat de mesures cautelars, ja que va incomplir reiteradament l’ordre d’allunyament interposada mentre el cas es trobava encara en procés d’investigació. En aquest sentit, la sentència fixa una indemnització de 3.940 euros a Bonet per danys morals i per sufragar les despeses derivades de l’assistència psicològica que l’artista ha requerit durant tot aquest procés, que s’ha allargat prop de tres anys.

Un trastorn i sarcasme

Cal recordar que la Fiscalia demana per a l’assetjador una condemna de tres anys de presó per perseguir i amenaçar la dona reiteradament en el seu taller i en diversos esdeveniments públics. Durant el judici celebrat el passat 1 de juliol, l’home va al·legar que pateix un trastorn erotomaníac que li feia creure que Bonet estava enamorada d’ell i va assegurar que les múltiples amenaces que va traslladar a l’artista van ser des del “sarcasme”.

“Avui veig la llum. No cessaré en la lluita perquè aquest món sigui més just per a nosaltres, a través de la meva feina o a través de la justícia: les violències no poden quedar-se a les tenebres“, assenyala aquest dilluns Bonet a través d’un missatge a les xarxes socials, on agraïa totes les mostres de suport rebudes i també la feina realitzada per la seva advocada Caral Vall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa