Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi exigeix una unitat nocturna de la Guàrdia Urbana per a cada districte
  • CA

Gràcia, districte presidit per Junts per Catalunya –amb Ferran Mascarell–, serà el primer pas. Aquest dimarts s’hi celebra el primer ple del mandat i la formació de Quim Forn i Elsa Artadi hi presentarà un petició perquè l’equip de govern municipal es comprometi a garantir que, al final del mandat, hi haurà una unitat nocturna de la Guàrdia Urbana a cada districte. Mentre no s’assoleixi aquest objectiu, JxCat demana que es reforcin les actuals unitats nocturnes amb més agents. La demanda es replicarà després a cadascun dels nou districtes restants de Barcelona.  

La portaveu del grup municipal ha anunciat aquesta decisió aquest matí, en una roda de premsa juntament amb el regidor Jordi Martí, encarregat dels temes de seguretat del grup.

Tots dos han denunciat que la Guàrdia Urbana només té quatre unitats nocturnes (Unoc) –les estructures que organitzen el servei a la nit– i que cadascuna s’ocupa de dos o tres districtes, de manera que els agents i patrulles de cada unitat estan “desbordats”

Segons han explicat, les Unoc es reparteixen així:

1. Ciuta Vella i Sant Martí

2. Eixample i Gràcia

3. Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi 

4. Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu

“Amb aquest repartiment, la unitat que cobreix el Poble-sec ha d’arribar fins a Vallvidrera”, ha dit Artadi.

De moment, com a primera mesura, JxCat demana “que es reforcin aquestes unitats”, perquè tinguin més agents i més patrulles. Però l’horitzó ha de ser, segons Artadi i Martí, la “descentralització” perquè el mandat s’acabi amb 10 unitats de nit.

“Les ciutats ja no s’aturen mai, hi ha molta activitat de nit, i hi ha problemes de seguretat i d’incivisme creixents a la nit”, ha argumentat la regidora. 

El govern municipal no dona xifres però diu que hi ha prou recursos

Font municipals han al·legat que “per motius de seguretat” no es poden donar le xifres de quantes patrulles o agents treballen en cada Unoc, però asseguren que els recursos són suficients. “A més de les Unoc, que són territorials, hi ha els serveis centrals, per exemple el de trànsit, que assisteixen serveis en tota la ciutat”, puntualitzen les mateixes fonts.

Tanmateix, almenys dos regidors de l’actual equip de govern han reconegut en entrevistes al TOT Barcelona que cal reforçar la Guàrdia Urbana específicament a la nit: ho han fet Jordi Rabasa, de Ciutat Vella, i Marga Marí-Klose.  

ERC troba que és una proposta “simplista”

L’anunci de Junts per Catalunya ha provocat la reacció immediata del portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas, el regidor dels republicans encarregat del temes de seguretat. “Estem d’acord amb el diagnòstic, no hi ha prou recursos a la Guàrdia Urbana a la nit, ni humans ni materials. Però la idea que hi ha d’haver una Unoc a cada districte és simplista i ineficient. Cal optimitzar recursos, i per això té sentit tenir Unocs que agrupin districtes. Ara bé, sí que es podria plantejar potser obrir-ne alguna altra, potser a Ciutat Vella sí que en caldria una de pròpia, i potser també a Sant Martí, però no a Gràcia”, ha dit en declaracions al TOT Barcelona.

El que sí que comparteix Coronas és que cal augmentar recursos de la Guàrdia Urbana a la nit. “Especialment dijous a la nit, no donen a l’abast, i divendres també tenen recursos escassos en relació a l’activitat que hi ha”, adverteix. 

 

Més notícies
Jordi Rabassa: “Cal més Guàrdia Urbana a les nits i més investigació”
Notícia: Jordi Rabassa: “Cal més Guàrdia Urbana a les nits i més investigació”
Comparteix
El nou regidor de Ciutat Vella valora l'augment dels robatoris, l'arrencada del bipartit BComú-PSC, la resposta a la sentència de l'1-O i els principals projectes pels barris del districte
Interior presenta a Colau un pla de xoc per a Barcelona amb “més col·laboració” amb la Urbana
Notícia: Interior presenta a Colau un pla de xoc per a Barcelona amb “més col·laboració” amb la Urbana
Comparteix
La conselleria considera que ha fet "un pas endavant" per liderar l'estratègia per frenar l'increment de delictes a la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa