Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Art for Change, de la Fundació ”la Caixa”, impulsarà nous projectes artístics socials

La Fundació ”la Caixa” ha obert la convocatòria del programa Art for Change, que estarà oberta fins al 31 de maig i es resoldrà al novembre. Aquest programa, que es va estrenar el 2008, ofereix ajudes i acompanyament a entitats culturals i artistes de tot Espanya que lideren activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques en les que participen col·lectius en situació de vulnerabilitat o persones d’un mateix entorn, amb l’objectiu d’afavorir processos de transformació personal i social.

La convocatòria Art for Change de Fundació “la Caixa” impulsarà projectes artístics participatius o comunitaris que, davant la crisi social i cultural generada per la pandèmia hauran d’afrontar les noves necessitats que aniran sorgint en la societat. Per això, la Fundació “la Caixa” aquest any ha augmentat el pressupost destinat al conjunt dels projectes amb un total de 500.000 euros.

La responsable del programa, Glòria Andreu, ha afirmat que “davant del context social de crisi que estem vivint, els projectes d’aquest any tindran el gran repte i l’oportunitat de donar resposta d’una forma creativa a noves necessitats que estan sorgint, generant espais de reflexió, diàleg, convivència i transformació”. En la convocatòria 2020 es van presentar més de 290 propostes d’artistes i entitats culturals de tot Espanya, de les quals van ser seleccionats 19 projectes que han actuat a les províncies de València, Barcelona, Madrid, Sevilla, Córdoba, Gipuzkoa, Astúries, Salamanca i Santa Cruz de Tenerife.

El programa també ofereix assessorament i acompanyament durant tot el seu procés així com espais d’intercanvi, contrast i creació de comunitat. Una comunitat de professionals de l’art i la cultura compromesos amb la societat que exploren a través dels seus projectes noves formes de relacionar-nos entre nosaltres i amb el nostre entorn.

Nou comentari

Comparteix