Arriben les tardes més llargues. Tal com desitjaven molts, a poc a poc, a partir d’aquest dijous es començarà a pondre el sol més tard. Segons les dades de l’Observatori Astronòmic Nacional de l’Institut Geogràfic Nacional del govern espanyol, el punt d’inflexió es viurà a partir de demà. Ara bé, el canvi serà pràcticament imperceptible. Des del 2 de desembre el sol es pon a les 17.22 hores. Aquest dijous, de fet, el sol ja deixarà d’emetre llum a Barcelona a la mateixa hora, les 17.22 h. I demà, mateixa lògica. Aleshores, com és que a partir de dijous les tardes seran més llargues? Perquè, mirant els segons, sí que es podran percebre aquestes diferències, petites, això sí.

15 de desembre, un minut més de sol a la tarda

A partir de dimecres vinent, 15 de desembre, el sol ja es pondrà un minut més tard, a les 17.23 h. El dia 18, un minut més de llum a la tarda. I així, de forma progressiva. A mesura que avanci el desembre a poc a poc s’anirà allargant de forma més accelerada la tarda. De totes maneres, no serà fins al 26 de gener de 2022 quan el sol es pondrà a les 18 h de la tarda.

Més hores de llum a partir del solstici

Encara que el sol es pongui més tard, els primers rajos de llum cada vegada els viurem més tard. Aquest dimecres ha sortit a les 8.05 hores. Demà dijous, un minut més tard, a les 8.06 h. El 31 de desembre, encara més tard, a les 8.17 h. Aquesta tendència es mantindrà fins al 5 de gener de 2021, quan el sol surti a les 8.18 h del matí, segons les estimacions fetes per l’Observatori Astronòmic Nacional de l’Institut Geogràfic Nacional del govern espanyol.

El punt d’inflexió en què els dies tindran més hores de llum serà durant el solstici d’hivern, previst pel 21 de desembre. Serà aleshores quan es viurà la nit més llarga i, a partir d’aleshores, anirà guanyant força el dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa