Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenquen les obres per rehabilitar l’illa de serveis de la Sagrada Família

L’Ajuntament de Barcelona ha començat avui les obres per rehabilitar l’illa d’equipaments del barri de la Sagrada Família, unes obres que permetran reformar el centre cívic, el casal infantil, el casal de gent gran i connectar-ho amb el mercat del barri. Tots aquests serveis municipals estan agrupats a l’illa que limita amb el carrer Mallorca, el carrer Padilla, el carrer Lepant i el carrer Provença, just al costat de l’església monumental de la Sagrada Família.

Aquestes obres tenen per objectiu “reconnectar aquests equipaments públics amb la gent del barri”, és a dir, fer-los més accessibles per promoure’n l’ús. Des de l’Ajuntament preveuen complir aquest objectiu gràcies a crear una nova façana al carrer Mallorca 425, carrer per on es pot accedir al centre cívic, al casal infantil i al casal de gent gran, i pretenen crear un nou passatge interior que permeti als vianants i usuaris dels serveis municipals “accedir-hi amb tranquil·litat”.

Les obres, que preveuen que estaran acabades a finals de l’any vinent, no afectaran el mercat del barri fins més endavant: “El mercat, que continuarà obert durant les obres, no viurà treballs d’intensitat fins a l’agost”, expliquen des del govern municipal, que avisen, però, que el mercat sí que tancarà tres setmanes a l’agost per “posar una nova coberta provisional”. Una coberta que serà fotovoltaica per aconseguir que el mercat sigui un edifici “amb una demanda i consum d’energia sostenible”.

Pla d’actuació al carrer Mallorca i al mercat del barri

Reorganització dels espais actuals

Segons la previsió de treball que organitzat el Districte de l’Eixample, l’edifici que se sotmetrà a obres reorganitzarà els serveis municipals de la següent manera: a la planta baixa i al primer pis hi haurà el casal per gent gran, al segon i tercer pis s’hi ubicarà el centre cívic i, per últim, a la quarta planta s’hi establirà el casal infantil. Amb aquesta reorganització, l’Ajuntament preveu complir el seu objectiu i, a més a més, reduir la demanda energètica: “Es preveu assolir una reducció de demanda de climatització del 25% respecte a l’edifici base”, expliquen des de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa