Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrels proposa reobrir espais tancats per acollir i donar menjar als sensesostre
  • CA

La Fundació Arrels ha proposat reobrir espais públics i privats tancats pel confinament per acollir i donar menjar als sensesostre. Ho ha fet mitjançant un comunicat en què ha lamentat que les places que ofereix l’Ajuntament de Barcelona són “encara insuficients” després que el consistori hagi habilitat 206 llocs a l’espai Pere Calafell i a Fira de Barcelona. “Ens preocupa que moltes persones que viuen al carrer segueixin quedant desprotegides”, admeten des d’Arrels. La fundació recorda que a Barcelona hi ha uns 1.200 sensesostre.

És per això que la fundació planteja utilitzar “espais d’emergència” perquè un “nombre reduït” de persones puguin estar-s’hi. Els punts d’acollida han d’estar, segons Arrels, a diversos barris de la ciutat i han d’estar adaptats a les “realitats i problemàtiques” de les persones sense llar. En aquest sentit, proposen que tant espais públics com privats s’obrin per a membres d’aquest col·lectiu perquè puguin estar protegits. 

També xifren en una desena les entitats que han deixat d’oferir menjar, i les que ho fan només donen menjar per emportar i entrepans. També alerten que s’han reduït a la meitat els serveis d’higiene i s’han tancat els espais de repòs diürn. Per tant, reclamen que es tornin a obrir centres privats per posar-los a disposició de l’administració.

Finalment, Arrels es mostra preocupada perquè, eventualment, policia o militars “obliguin a confinar-se” a sensesostre. És per això que la fundació planteja crear equips de carrer formats per educadors i treballadors socials, a més de personal sanitari, per visitar freqüentment aquest col·lectiu i “garantir” que tinguin cobertes les necessitats bàsiques. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa